A Pfizer-vakcinát kaphatták meg

2021.05.03. 14:00

Sokan használták ki itt is a rendkívüli oltási napot

Rendkívüli oltási akció tartottak múlt pénteken, ezért láthattunk hosszú, kígyózó sort a rendelőintézet előtt.

Molnár Emese

Fotó: LI

Hatalmas sor alakult ki a rendelőintézettől egészen a mentőállomásig múlt pénteken, mintegy százan várakoztak már délelőtt az egészségügyi intézménynél. Az MTI azt írta, az országos oltási munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartottak pénteken, erre a napra százezer adag Pfizer-vakcinát ajánlottak fel, amelyet a regisztráltak vehettek igénybe 8–21 óra között a kórházi oltópontokon.

Az egynapos akció során el is fogyott a felajánlott mennyiség

Annak ellenére, hogy az online időpontfoglaló honlapot (eeszt.gov.hu) aznap terheléses támadás érte, nem is kellett ezen az oldalon külön bejelentkezni a rendkívüli oltásra. A lehetőség bárki számára adott volt, aki regisztrált a védőoltásra a központi oldalon (vakcinainfo.gov.hu). Egyébként másnapra elhárították az informatikai problémát, szombattól ismét lehet időpontot foglalni, jelenleg a Sino­pharm- és az AstraZeneca-oltásokra.

Jelenleg a Sinopharm- és az AstaZeneca-oltásokra lehet időpontot foglalni Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Városunkban nagyon sokan éltek a pénteki lehetőséggel, ezt a kígyózó sor is mutatta, és az, hogy az egynapos akció során el is fogyott a felajánlott vakcinamennyiség.

A Szent Pantaleon Kórházban szolgálatot teljesítő katonák segítették-irányították a rendelőintézetben kialakított oltópontra való bejutást: kívülről nézve viszonylag gyorsan haladt a sor, 4-8 fős csapatokban mehettek be az oltásra várakozók.

Egyik olvasónk azt mondta, sokan álltak sorba délelőtt, ezért ő munka után, délután ment, és körülbelül fél óra alatt végzett is. Kolléganőnk már korábban regisztrálta magát a védőoltásra, és mint mondta, a pénteki akcióról SMS-ben kapott értesítést, és a nyitás után nem sokkal már ment is az oltópontra. Helyszíni szemlénk során Szöllősi Lóránt és Kiss Boglárka állt éppen a sor elején. Ők a rádióból értesültek a lehetőségről, és hogy csak regisztrálni kellett, időpontot foglalni nem. Sokat nem is tudtunk beszélni, ugyanis hamar behívták őket az oltásra. Vajai Krisztina és Kovács József az interneten olvasta a rendkívüli akciót. Kovács József elmondta, azért is tartják nagyon fontosnak az oltást, hogy biztonságosabban látogathassák a lehetőségekhez mérten az idősotthonban lakó családtagot. Nem a vakcina típusa miatt jelentkeztek, hanem azért, hogy mielőbb megkaphassák a védőoltást.

Idősotthonok is

Újra látogathatók az idősotthonok, mivel a legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen – ezt mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI beszámolója alapján. Hozzátette, a látogatás védettségi igazolványhoz van kötve. A dunaújvárosi idősotthon vezetése már ki is tett egy hosszabb tájékoztatót erről a közösségi oldalon. A látogatásokra minden nap 13–18 óra között lesz lehetőség. Egy bentlakónál egyszerre két látogató tartózkodhat legfeljebb 30 percig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!