Az Alfa valóban tudhat valamit

2021.07.19. 07:00

A hétvégén 800 Alfa Romeo jött el a városba és 2500-an jártak AlfaCityben

Az Alfa Romeo autómárka rajongóit a Szalki-szigeten pénteken és szombaton az AlfaCity elnevezésű autóstalálkozó kínálta programok várták. Bár több mint ezer Alfára számítottak a szervezők a szigeten a hétvégén, de „csak” mintegy nyolcszáz Alfa Romeo érkezett a városba – valószínűleg az eső miatt.

Török Tímea

Fotó: LI

Dunaújváros – Elsőre erősen szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy mi lehet az izgalmas egy használati eszközzel kapcsolatban annyira, hogy több ezer embert tudjon érdekelni egyszerre. De mára már tudom, hogy az Alfa Romeo valami tényleg más, valamit tényleg tud.

Például szerkesztőségi körökben a zenei ranglistán meredeken emelkedni kezdett az elmúlt időszakban Koós János nevéhez fűződő Ó, egy Alfa Romeo című nagybecsű zenemű sikere, vagy az is az elmúlt napokban vált világossá, hogy a filmtörténet alighanem leghíresebb autója is pont egy Alfa. Ugyanis a diploma előtt álló Dustin Hoffmann egy piros csodaautóval száguldott a nála idősebb csábítójához, Mrs. Robinsonhoz. Na, és azt is megtudhattam, egy szombati félreértés kapcsán, amely egy kiállított Ferrari körül alakult ki, hogy a nők jelentős része még ma is nagyon vonzónak tartja a régi sorozatban szereplő Magnum bajszát, kicsit a kocsiját is.

Egyébiránt a szervezők számítása szerint a hétvégén mintegy kétezer-ötszázan fordultak meg AlfaCityben. Halápi Zsolt főszervezőtől kértük, hogy foglalja össze az első dunaújvárosi AlfaCity-s tapasztalatait.

 

– Ha valaki lemaradt, akkor a legjobb pillanatok a közösségi média felületein elérhetőek lesznek majd, ugyanitt a kiállításon és a szépségversenyen indult autók is megcsodálhatóak lesznek– mondta, majd így folytatta:

– Valóban érdemes volt megnézni a BMX-banditákat a levegőben. Természetesen Zozo Kempf BMX-világbajnok és barátainak bemutatóján sem lehetett más a csúcspont, mint amikor egy Alfa Romeo felett ugrattak át a srácok – brutál jó volt. Nagyon jól sikerült és másfél órát tartott a tombolánk. Zseniális volt Janklovics Péter műsora is. Az alfás tetoválások versenyére mindösszesen tízen jelentkeztek a helyszínen, sokan kissé még bátortalanok voltak, de itt még hátravan a közönségszavazás. Érdekesség, hogy a színpadon azt a kijelentést tettem, hogy aki elsőként varratja magára az AlfaCity logóját, az a rendezvényeinkre örökös tagságot kap, s bár már ketten elkérték a logót, még nem lejátszott a meccs, de tudni kell, hogy én mindig betartom, amit megígérek.

– Jó hír lehet a szép autókat kedvelő közönségnek, hogy a rendezvény ideje alatt, egy audis közösség is eljött hozzánk, hogy megnézze a sziget adta lehetőségeket. Úgy tudom, a megállapodás megszületett – mondta el lapunknak az AlfaCity főszervezője, Halápi Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!