Krimi

2024.03.28. 10:21

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

MW

A hídomlás a város kulcsfontosságú kikötőjét is megbénította

Fotó: AFP

A keresőbúvárok megtalálták a keddi baltimore-i hídomlás két halálos áldozatának holttestét, négy embert változatlanul keresnek - írja az MTI  Wes Moore, Maryland állam kormányzójának szerdai bejelentése alapján.

A kormányzó beszámolt arról is, hogy a két férfit egy furgonban találták meg, a híd központi elemének roncsa közelében.

A korábbi tájékoztatások alapján a hat halálos áldozat többsége latin-amerikai születésű munkás volt, aki a katasztrófa éjszakáján a Francis Scott hídon útfelületet javította. Az építmény összeomlása akkor következett be, amikor szünetet tartottak, és ezért a járműben tartózkodtak.

A kutatóegységek munkája mellett elkezdték a hídroncsok eltávolításának előkészítését is, amelynek legnehezebb része a közlések szerint a hatalmas acélszerkezet kiemelése lesz.

Hatalmas a kár

A Fehér Ház sajtótájékoztatóján Pete Buttigieg szövetségi közlekedésügyi miniszter elmondta, hogy először a híd roncsait távolítják el, majd a katasztrófát okozó hajót. Mint mondta, Baltimore kikötőjének újranyitásának időpontját egyelőre nem látni, a hídomlás miatt mintegy 100 millió dollár értékű áru rekedt a kikötőben, mivel azt mintegy tucatnyi kereskedelmi hajó nem tudja elhagyni. 

Wes Moore kormányzó szerdai sajtótájékoztatóján a hídszerencsétlenség gazdasági hatását "globális válságnak" nevezte, mert nem csak az ország, hanem a világ gazdasága is függ Baltimore tengeri kikötőjétől, amely az Egyesült Államokban a legtöbb autót és mezőgazdasági felszerelést továbbítja.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!