már helyben megkaphatják

2021.01.08. 07:00

Több mint háromszáz dolgozót oltanak be

Mint arról beszámoltunk, országos szinten hétfőre mintegy tizenötezer egészségügyi dolgozó kapta már meg a koronavírus elleni első védőoltást (az emlékeztető oltatást huszonegy nappal később kell beadni). Szerdára ez az adat huszonegyezer főre emelkedett, és a számuk napról napra nő.

Molnár Emese

Fecskendőbe szívja a koronavírus elleni oltóanyagot az oltópont egyik munkatársa a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató-főorvosa elmondta, intézményükben eddig háromszázhuszonöt dolgozó jelentkezett a védőoltásra, de folyamatos a jelentkezés. Például vannak olyanok, akik menet közben átestek a fertőzésen, és így egyelőre nem kaphatják meg a védőoltást. Dr. Mészáros Lajos hozzátette, ő is az elsők között adta le a jelentkezését a védőoltásra, de átesett már a fertőzésen, így abba a körbe tartozik, akik később kaphatják meg a védőoltást.

A dunaújvárosi kórház munkavállalói már helyben kaphatják meg a kért védőoltásukat

A dunaújvárosi kórház dolgozóinak oltását január 4-én a székesfehérvári Szent György Kórházban kezdték meg, ám másnaptól megoldották, hogy helyben olthassák be munkatársaikat. – Természetesen általunk megadott időpontra érkeznek dolgozóink az oltásra, és az oltást követő kötelező megfigyelési időben az oltópontnál várakoznak. Fontos az időbeosztás, hogy elkerüljük a felesleges tömeges várakozást, dolgozóink rugalmasak és együttműködőek. Eddig senkinél nem tapasztaltunk szövődményt, ezért is bátorítunk mindenkit – mondta a főigazgató.

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház Igazgatója
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Folyamatos egyeztetésben vannak a székesfehérvári egészségügyi intézménnyel, dr. Bucsi László intézményvezetővel, hogy a dunaújvárosi járás egészségügyi szolgáltatói is itt helyben kaphassák meg a védőoltást. – Kórházunkban elvégezzük az egészségügyi dolgozók oltását. Az oltási tervnek megfelelően az oltópontok kijelölése folyamatosan bővül, hogy mihamarabb mindenki megkapja az oltást, aki kéri – tette hozzá a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!