Bajnoki címért

2024.04.22. 19:00

Már a döntőben érezheti magát a DKKA az első meccs után

Az összevont Fejér és Komárom-Esztergom vármegyei női kézilabda-bajnokság elődöntőjének első felvonását fölényesen nyerte meg a DKKA SE utánpótlás együttese a Hajmáskér otthonában.

Gallai Péter

Mózsi Villő tizenegy góllal zárt

Fotó: Laczkó Izabella

Az alapszakaszt hibátlanul, tizenkét győzelemmel teljesítő dunaújvárosiak a negyeddöntőt két kiütéses sikerrel abszolválták a Tatabánya elleni, a fináléba jutásért pedig a Start SE Hajmáskér elleni párharc vár a lányokra. Az első felvonást szombaton rendezték meg, és tovább folytatva menetelését, nagy különbségű sikerrel kezdett idegenben a DKKA.

Start SE Hajmáskér - DKKA SE 22-33 (9-17)

DKKA: Angyali, Németh (kapusok), Cserháti, Titscher, Mózsi 11 (1), Erdei-Nagy Cs., Virág 7 (1), Ecsődi 1, Erdős 7, Erdei-Nagy L. 1, Dósai-Molnár 1, Szili, Rigó 3, György 2. Edző: Sós Roland. 

A meccset 1-3-al nyitotta az újvárosi gárda, aztán hosszú percekre beragadt, kihagyott helyzetek, hétméteres után 5-3-ra fordított a Hajmáskér, jött is az időkérés. A 15. percben hazai oldalról egy azonnali piros lap, majd egy kétperc is érkezett, 6-6-nál egyenlített a DKKA, aztán pedig nyolc percig gólképtelen volt a Start, ezen idő alatt a lányok hatgólos előnyre tettek szert, 6-12. Az előny pedig tovább nőtt a szünetre.

A második játékrészben biztos előnye tudatában nyugodtan játszhattak a vendégek, igaz, több hiba is belecsúszott a játékba, de a magabiztos és fölényes sikerüket semmi nem veszélyeztette.

A visszavágó pénteken 18.30 órakor lesz Dunaújvárosban, ahol valami órási csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne a hazaiak jussanak be a döntőbe. A másik ágon a Pázmánd 29-27-re nyerte Dorogon az első meccset, így ott még nem lefutott a párharc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában