Vége az alapszakasznak

2024.04.21. 07:20

Hozta a kötelezőt zárásnak a DFVE, jöhet az elődöntő a Fradival

Szombaton lezárult a női vízilabda OB I-es bajnokság alapszakasza, a DFVE együttese Szegeden szerepelt az utolsó körben, ahol papírforma sikert aratott.

Gallai Péter

Garda hatot hintett a Szegednek

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosiak a harmadik helyen zártak ebben a körben, az elődöntő párharcban pedig a második helyezett Ferencvárossal találkoznak. A párharc első összecsapására nem is kell sokat várni, ami szerdán lesz a fővárosban, az időpontja még nem ismert. A másik ágon az élen végző UVSE a negyedik s egyben címvédő Egerrel találkozik.

Szeged – DFVE 5–12 (0–2, 2–3, 2–3, 1–4)

DFVE: Maczkó – Dobi, Horváth, Mahieu 1, Szabó 1, Garda 6, Kardos D.. Csere: Eikel (kapus), Jonkl 1, Kardos L., Somogyvári, Pál, Sümegi.

A vendégek remek védekezéssel kezdtek, emellett emberelőnyben kétszer is eredményesek voltak a negyed feléig. Utána viszont már csak a kimaradt lehetőségeket jegyezhettük fel. A második etapban aztán Pap megszerezte a Szeged első találatát, amire Szabó újfent emberelőnyből felelt, Somogyvári ugyancsak fórból már háromra növelte az előnyt, 1–4. Ez a különbség pedig megmaradt a térfélcseréig.

A harmadik nyolc perc elején már néggyel is ellépett a DFVE, amit ugyan a Szeged sikeresen megfelezett, de Garda és Jonkl ismét közé rakta a korábbi fórt, 4–8. A záró negyedet aztán alaposan megnyomta Vad Lajos együttese, ami egyben Garda Krisztina remeklésének megkoronázása volt, a csapatkapitány újabb három találatothintett a korábbi három mellé, a pontot az i-re pedig Somogyvári tette fel. A változatosság kedvéért emberelőnyös találattal, amik hihasználása ezen a meccsen remekül ment az újvárosiaknak.

További eredmények: Ferencváros-Telekom – BVSC-Zugló 16–9, III. Kerületi TVE – Tatabányai VSE 15–7, Valdor Szentes – UNI-Győr 13–11, UVSE – DIGI – Eger 18–6. 

Az alapszakasz végeredménye a következő: 1. UVSE 51 pont, 2. Ferencváros-Telekom 48 pont, 3. DFVE 39 pont, 4. DIGI-Eger 36 pont, 5. BVSC-Zugló 33 pont, 6. III. Kerületi TVE 24 pont, 7. Valdor Szentes 15 pont, 8. Tatabányai VSE 9 pont, 9. Szeged 9 pont, 10. UNI-Győr 6 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában