Díj

2023.07.31. 11:00

Salamon Miklós példamutató pályafutását ismerte el a DLSZ

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a nemrégiben megrendezett évzáró összejövetelén nem csak a különbő osztályok legjobb csapatait díjazta, hanem külön elismeréseket is átadtak. Többek között kiosztották a Tisztelet-díjakat, az egyiket Salamon Miklós kapta.

Gallai Péter

Bencsik István, Salamon Miklós és Vigh György a díjátadón

Fotó: Balogh Tamás

A Dunaferr első és utolsó bajnok futballcsapatának védője Bencsik Istvánttól az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság társadalmi elnökétől és Vigh Györgytől, a DLSZ elnökségi tagjától vette át a kitüntetés. A korábbi kiváló bekk nem túl korán, 15 évesen kezdett el focizni, addig úszott, azonban serdülőként a váltás mellett döntött. Rengeteg nagy mérkőzés, csata résztvevője volt, meccsek az NB I-től egészen a megyei III. osztályig. Rendkívül sikeres és eredményes pályafutása csúcsán játszott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, sőt, a nemzeti együttes szerelését is magára ölthette. 

Mint a méltatásban elhangzott: kitartás, önfegyelem, végtelen alázat és nyerni akarás jellemezte, jellemzi, tisztelet az ellenfelekkel, valamint a játékvezetőkkel szemben. 

Amennyiben elmereng a karrierjén, példaértékű pályafutásra tekinthet vissza. Valamennyi nagypályás osztályban sikerült bajnoki címet szereznie, amit hazai viszonylatban rendkívül kevés ember mondhat el magáról. A jelenben a kispályán is kamatoztatja tudását, játékintelligenciája és tudása nagy segítség csapatainak. Ennek is köszönhetően bajnoki címet ünnepelhetett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség I. osztályában, a 35 év feletti senior kategóriában és a 45 éven felüliek old boys osztályában is.

Az MLSZ adatbázisa csak 2006-ban indult, a DLSZ pedig csak 2015-ben csatlakozott hozzá, így a következő számok csak a pályafutásának részeredményei, de így is lenyűgözőek.

 Összesen 738 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken védő létre 225 gólt szerzett. 24 sárga és mindössze két piros lapot kapott. Szerencsésnek mondhatja magát, aki az Africasban, a Fejó Therm együttesében, vagy Mezőfalván közösen kergethette vele a labdát. Példamutató és sikeres pályafutásának elismeréseként kapta a DLSZ elismerését.

Mezőfalván lett teljes a kollekció

– Négy ezüstérmem már volt a vármegyei másodosztályból. Ez viszont hiányzott még. Pár évvel ezelőtt azt a célt tűztem ki magamnak, hogy addig játszom, míg össze nem jön. Ezután egy jó erős szög be a falba és gordiuszi csomó a stoplis fűzőjére. Köszönöm szépen, ez így elég volt 48 évesen! – mondta Salamon Miklós korábban lapunknak, miután eldőlt, hogy a Mezőfalva nagypályás csapatával bajnoki címet szerzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában