Hagyomány és szórakozás

2024.05.14. 12:00

Négynapos falunapi kavalkádra készülnek az előszállásiak

Az év legnagyobb eseményére készülnek az előszállásiak. Idén is négy napos lesz a falunapi programkavalkád, mégpedig a hónap utolsó hetében, de a központi rendezvény már átnyúlik jövő hónap, vagyis július első hétvégéjére.

Körmendi Erzsébet

Habparti is lesz szombaton az iskolaparkban

Fotó: MW-archív illusztráció

Farkas Imre, Előszállás polgármestere mondta el kéréseit, illetve a falunapokkal kapcsolatos ajánlásait: 

- Településünk legfontosabb közösségi eseménye a falunap. Idén is számítok azok segítségére, akik a sátrak összeállításában, a székek asztalok, padok rakodásában szoktak segíteni, mert önkormányzatunknak egyetlen férfi közfoglalkoztatottja sincs. Ezért a falunapot megelőző hétvégén a parkot és annak környékét rendbe kell tennünk közösen. Itt jobbára fűnyírásra gondolok. A rendezvény több napos lesz. Már a megelőző hétvégén (szombaton) lesz egy színdarab, mely a Déryné Programnak köszönhetően kerül előadásra. Szerdán a helyi színjátszó szakkör adja elő műsorát, ezt követően csütörtökön a Szeretem Előszállást vetélkedőt rendezzük meg. A pénteki napot az ünnepséggel kezdjük, és rockkoncertekkel fejezzük be. A szombati nap a szokott módon fog zajlani a Szögletkertben, vagy ahogyan a helybéliek ismerik, a iskolaparkban. Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

A programok május 29-én kezdődnek és június 1-ig tartanak

Május 29-én, szerdán az Árpád Fejedelem Általános Iskola színjátszó szakköröseinek előadásában láthatják az érdeklődők Gimesi Dóra A macskaherceg kilenc élete című meséjének színpadi változatát. Az előadás a Kossuth Lajos Művelődési Ház színháztermében 17 órakor kezdődik.

Május 30-án, csütörtökön 16 órakor kezdődik a Szeretem Előszállást! című lakóhelyismereti vetélkedő a művelődési házban. A vetélkedésre vegyes korosztályú csapatok jelentkezését várják.

Május 31-én, pénteken a művelődési házban lesz a falunapi ünnepség  16 órától. A program a következő: köszöntő, fellépések (óvodások, hipp-hopp, néptánc), torta, díjátadások. A Szögletkertben (iskolapark) folytatódnak a pénteki események: 19.00 Pannonia Blues Band koncert, majd 20.00 Időutazók koncert.

Matyi és a hegedűs is fellép a falunap színpadán
Fotó: Előszállás

A  hagyományos nagy rendezvény szombaton lesz a Szögletkertben (iskolapark)

Június 1., szombati programok a következők:

14.00 Gyerekműsor. Fellépő: Csokigyáros édességosztó show-műsor

15.00 Habparti

17.00 Tombolasorsolás

18.30 Grouve House fellépése

19.30 REXA fellépése

20.00 KEROZIN fellépése

21.00 Matyi és a hegedűs

21.45 Lobbanáspont – tűzzsonglőr előadása

22.00 Utcabál: Szamaras zenekar 

Kísérő rendezvények: főzőverseny - gyerekeknek tetkó festés - hajfonás - ugrálóvár - szűrővizsgálatok

Szűrések is lesznek a rendezvény keretében
Fotó: MW-illusztráció

Szűrések és érdekes programok 

Az alábbi lehetőségek június 1-jén 9 és 13 óra között lesznek elérhetőek a falunap helyszínén, a Suliparkban.

  • Egészségügyi szűrések (vércukor, koleszterint, prosztata-szűrés 1 csepp vérből, testtömeg index számítás, személyes tanácsadás, szívritmus-zavar szűrés) – Fehér Magdolna, Gáspár Szilvia és Oroszi Csilla, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak közreműködésével.
  • Hallásvizsgálat az iskolában (10-es terem) a Victofon jóvoltából – A vizsgálatot végzik: Löttös Mariann és Farkas Ferencné Ági audiológiai asszisztensek. 
  • Érdekes őrültségek (egyedi kitűző készítés, mindennapi szenvedélyeink, VR szemüvegek, trükkös akadálypálya, színező, „élő könyvtár” – kérdezz bátran!!!) - Futóné Molnár Tímea és Ujvárosi László a dunaújvárosi Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársainak jóvoltából
  • Rendőrségi sátor  - rendőrautó, ujjlenyomatvétel, BIKESAFE – biciklis regisztráció (Hozd el a bringádat és regisztrálják a Rendőrség adatbázisában, így könnyebben megtalálható, ha ellopják), ügyességi programok, toborzás. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közreműködésével.
  •  Plüsskórház (beteg kiskutyák és kismackók gyógyítása, kötözése, ellátása) - 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában