Galériával

2022.06.02. 20:08

Labdabandázó gyerekek vidám, önfeledt évzárója

Játékos és kiváló hangulatú családi összejövetellel fejezte be csütörtökön délután a korábbi kiváló kézilabdázóink, Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella által vezetett Labda Banda Egyesület a tizedik szezonját.

Gallai Péter

Fotó: LI

A rácalmási sportcsarnokba várták a szülőket és a programban részt vevő apróságokat, hogy kötetlen és játékos formában eltöltsenek egy kellemes délutánt, amibe a felnőttek is bekapcsolódhattak kedvük szerint. 
A helyi női kézilabdázás egyik meghatározó arca, Ferling Bernadett elmondta, már két helyszínen, Dunaújvárosban és Rácalmáson tartanak foglalkozásokat az óvodáskorú gyerekeknek. Örömmel újságolta, annyira népszerűvé vált egyesületük, nagyon hirdetni sem kell, és betelik a létszám. 

A rácalmási sportcsarnokban tartották csütörtökön a hagyományos szezonzárót, ahol mindenki remekül érezte magát Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

– Gáspár Gabi, mivel Fehérváron él, ezért csak egy napra tud átjönni hetente, de így is megvannak a csoportjaink, idéntől már Rácalmáson is lett egy. Dunaújvárosban pedig két óvodában foglalkozunk négy csoporttal. A gyakorlásokat az intézményekben tartjuk, ami a gyerekek szempontjából a legjobb. Sok tapasztalatot szereztünk az évek alatt, ez volt az egyik – mondta Ferling Bernadett, aki megjegyezte, az első generációs labdabandások már középiskolások, vannak közöttük olyanok, akik nagyon jó helyen és ügyesen kézilabdáznak a mai napig. 

A szülőket is aktívan bevonták a játékos feladatokba

– A titka az egésznek, hogy nagyon szeretjük csinálni, egyik szívügyünk, amit a gyerekek azonnal megéreznek. Nagyon jó velük dolgozni, teljesen őszinték, itt nincs mellébeszélés, csak akkor érzik jól magukat, ha az edző is szívvel-lélekkel velük van. Abból az őszinte szeretetből pedig, amit kapunk, mi is sokat töltődünk. 

Az alapítók, Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában