Vízilabda

2022.06.08. 18:07

Hivatalos: Gurisatti a Fradiban folytatja

Keretet hirdetett a következő idényre az FTC-Telekom vízilabda-szakosztálya, olimpiai érmesek érkeztek a zöld-fehérekhez, a nagyobb mozgás ezúttal a nőknél történt.

Gallai Péter

Fotó: Zsedrovits Enikő

A Ferencváros vízilabda-szakosztálya szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be a férfi és a női csapathoz érkező négy-négy új játékost. Utóbbiban folytatja pályafutását a Dunaújváros saját nevelésű válogatottja, Gurisatti Gréta, aki tizennégy év után nehéz szívvel hagyja el anyaegyesületét és szülővárosát, eddig kizárólag ezek színeiben szerepelt. 

A válogatottjátékos tizennégy év után távozik Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Amikor megérett bennem a gondolat, hogy 14 év után szeretnék váltani, minden szempontból a Fradi volt a legjobb döntés. Még viszonylag friss a női szakág a klubon belül, bízom benne, hogy az új igazolásokkal – velem együtt – még eredményesebb lesz, és már az új szezonban tudunk döntőket játszani vagy trófeákat nyerni. Kiemelném, hogy a Fradi-tábor példaértékű hangulatot varázsol a rangadókon, előfordult, hogy akkor is biztattak engem és a csapatomat, amikor még nem is volt szó az átigazolásomról. Remélem, annyira várnak engem, mint amennyire én várom a találkozást és az újabb kihívásokat – idézte Gurisattit a zöld-fehér klub honlapja. 
Ami a többieket illeti, a Fradiban – ahonnan heten távoztak – folytatja a szintén válogatott Leimeter Dóra, ő a ­BVSC-től érkezik, csakúgy, mint Farkas Tamara, illetve az OSC fiatal kapusa, Gresó Luca. Rajtuk kívül még egy légiós érkezését várják. Az FTC utánpótlásában dolgozik tovább Petrovics Mátyás, aki tizenkét évig irányította a BVSC-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában