Nordic Walking találkozó Rácalmáson

2024.05.03. 09:00

Szárnyaló léptek és zenélő hangok a kisvárosban

A Rácalmási Almavirág Fesztivál a tavasz illata mellett, színes programokban is bővelkedett. Egy különleges rendezvény is része volt a kavalkádnak a fesztivál zárónapján: a Fejér Vármegyei Nordic Walking Találkozó.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Április 28-án, vasárnap, a Jankovich-kúria adott otthont a fesztivál hagyományához tartozó izgalmas eseménynek, amelyet a Rácalmási Polgári Egyesület és a helyi Nordic Walking Klub szervezett meg.

Az eseményre mintegy 160 résztvevő érkezett a szervezők hívására, akik 15 különböző települést képviseltek a vármegyéből és még azon is túlról. A rácalmási házigazdákon kívül voltak nordic rajongók Dunaújvárosból, Székesfehérvárról, Sárkeresztesről, Gárdonyból, Bicskéről, Csákvárról, Felcsútról, Etyekről, Kulcsról, de Dömsödről, Vácról, valamint Seregélyesről, Érdről és Adonyból is.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a sportolóknak mozgás közben emlékezetes élményekben legyen része, így számos programmal várták az indulókat. Különböző távú szervezett sétákra lehetett nevezni, amelyeken a résztvevők együtt fedezhették fel a környék egyedülálló szépségeit. Így gyalogolhattak a kisváros legszebb részein, a Nagy-szigeten, az Ófaluban, és a Millenáris tónál is. Közben pedig frissítő pontok gondoskodtak arról, hogy a Fejér Vármegyei Nordic Walking Találkozó résztvevői optimálisan tarthassák szervezetük energia szintjét, ráadásul még a Pomóty cukrászda is kedvezményekkel várta őket.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A délután sem maradt izgalom nélkül, hiszen a tombolasorsoláson a Decathlon áruház értékes termékeiből összeállított sportfelszerelésekkel gazdagodhattak a résztvevők. Este pedig a fesztiválhangulathoz méltó meglepetésprogrammal készültek a szervezők a találkozóra érkező nordic rajongók számára. A Rácalmási Glória Kamarakórus tagjai közreműködésével zenei flashmobnak lehettek részesei a mit sem sejtő sportolók. A kórus tagjai által énekelt népdaloknak hatalmas sikere volt, amelyet a hallgatóság örömmel fogadott, sőt sokan csatlakoztak is a nótázáshoz. 

Leszögezhetjük, hogy a múlt vasárnapi nordic walking találkozó résztvevői Rácalmás szépségei mellett, a nagyszerű zenei produkciónak, valamint a remek közösségi programoknak köszönhetően minden bizonnyal ismét emlékezetes élményekkel gazdagodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában