Országos bajnokság

2022.03.03. 20:00

Csapatversenyben és egyéniben a dobogón

A DKSE és fiókszakosztályainak birkózói vasárnap a ­Győrszentivánon megrendezett kötöttfogású országos bajnokságon szerepeltek eredményesen a diák II-es korcsoportban.

Gallai Péter

Tombor István vezetőedző (b) a küldöttség legjobb eredményét elérő Androvics Márk eredményhirdetésén Fotó: DKSE

 A 10-11 évesek számára kiírt fináléban azok vehettek részt, akik a korábbi selejtezőkről kiharcolták a részvételi jogot. A területekről összesen 132 birkózópalánta próbálhatta ki magát a legjobbak között. 

 

A DKSE fiókszakosztályaival (Gurics György BDSE, Enying VSE) együtt összesen tizenegy sportolóval képviseltette magát. A megmérettetés összességében remekül sikerült, hiszen az egyéni helyezésekből számított csapatversenyben a Gurics BDSE újra a dobogóra állhatott. 

A klubok közötti versenyben a Gurics BDSE a második helyen végzett

 

Tombor István vezetőedző beszámolója szerint sokszor nagyon izgalmas és fordulatos párharcokban dőlt el, hogy a mérkőzés végén melyik versenyző kezét emelje a bíró a magasba. 

– Tanítványaink közül a Gurics ­BDSE színeiben versenyző Androvics Márk a 69 kilósok küzdelmei során magabiztos birkózásának köszönhetően, négyszer is győztesen hagyhatta el a küzdőteret, így megérdemelten hódította el súlycsoportjának országos bajnoki címét. Szintén négy győzelmet arató Kaszala Máténak (29 kg) sajnos a negyeddöntőben becsúszott egy vereség, így a végelszámolás során „csak” a kisdöntőben volt érdekelt. Ezt egri riválisával szemben technikai fölénnyel megnyerte, és bronzérmet szerzett. Még két medálnak örülhettünk ezeken felül, hiszen egyaránt két győztes, és egy vesztes mérkőzésének köszönhetően a dobogó harmadik fokára állhatott Fekete Csanád (50 kg) és Krepsz Zalán (63 kg). Kacz Jáfet 26 kilóban elért ötödik helye mellett Kacz Sém és ­Farsang Artúr helyezetlenül zárt. Azonban őket is dicséret illeti, hiszen mindketten győztes mérkőzés után csak utolsó pontos vereséget szenvedtek. Az ­EVSE edzője, Piros Tibor sem lehet elégedetlen, hiszen négy versenyzője közül mindannyian szereztek érmet. 

 

Eredmények: 

Kacz Jáfet (Gurics BDSE) 26 kilogrammos súlycsoport: 5. hely. Farsang Artúr (DKSE) 29 kg: helyezés nélkül. Kaszala Máté (Gurics BDSE) 29 kg: 3. hely. Kacz Sém (Gurics BDSE) 32 kg: helyezés nélkül. Fekete Csanád (Gurics BDSE) 50 kg: 3. hely. Krepsz Zalán (Gurics BDSE) 63 kg: 3. hely. Androvics Márk (Gurics ­BDSE) 69 kg: 1. hely. Kató Barnabás (Enying VSE) 23 kg: 3. hely. Rafael Krisztián (EVSE) 26 kg: 3. hely. Bocskai Botond (EVSE) 69 kg: 2.hely. Pudelka Viktor (EVSE) 69+ kg: 3. hely. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában