Már használhatják

2024.05.06. 20:00

Ismét van bankautomatája Baracsnak

Az új ATM-et hétfőn délelőtt hivatalosan is beüzemelték, a lakosság már használhatja.

Molnár Emese

Fotó: Molnár Emese

Az előzményekkel kapcsolatban Várai Róbert polgármester elmondta, amíg a hivatal melletti épületben működött a Takarékbank, addig volt bankautomata is. Azonban idővel megszűnt az ügyfélszolgálat és az ATM is. Körülbelül öt esztendő telt el azóta. Az önkormányzat megvásárolta ezt a szomszédos épületet (ezáltal biztosíthatja a műszaki feltételeket) és felkereste a hazai pénzintézeteket, hogy melyikük helyezne ki a településükre automatát. A négyből két bank nem igazán kapott az alkalmon, az egyik elutasító választ adott, míg a K&H Bank partnerként állt a felvetéshez, és megállapodás is született a megvalósításról. Mint azt a polgármester hozzátette, bár népszerűek a bankkártyák, nem mindenhol lehet azzal fizetni, hanem csak készpénzzel.

Fotó: Molnár Emese

Taskovics László, a bank dél-dunántúli régiójának vezetője az átadási ünnepségen úgy fogalmazott, a mai digitális világban szűkülnek a személyes kapcsolatok is, így a szolgáltató és az ügyfél között is. Számukra fontos, hogy kövessék a digitális fejlődést, az ATM-ek pedig a korszerű bankolást szolgálják. Azt is tervezik, hogy rendszeres időközönként kollégáik is jelen lesznek Baracson, akik tanácsadással is rendelkezésre fognak állni minden meglévő és új ügyfelük számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában