Birkózólányok nemzetközi mérkőzései

2022.03.22. 19:58

A válogatottság szempontjából fontos versenyeken szerepeltek a DKSE sportolói

Március közepén tíz ország részvételével rendezték meg Dorogon a kadett-korcsoportos férfiak és nők válogató nemzetközi szabadfogású birkózóversenyét.

DH

Nyikos Veronika (középen) újabb versenyen állt dobogóra Fotó: DKSE/archív

Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint Pupp Viktória serdülőként egy korcsoporttal és súlycsoporttal feljebb, 65 kilogrammban versenyzett. Első mérkőzését 3–0-s vezetésnél egy pillanatnyi kihagyás miatt 4–3-ra elveszítette a mérkőzés vége előtti másodpercekben szerb ellenfelével szemben. Második mérkőzését kitűnő birkózással 10–2-re nyerte, kecskeméti ellenfelét maga mögé utasítva. Ezután kiskunfélegyházi riválisától 3–0-ra kikapott, majd a következőnek érkező szlovák lány tussal győzte le, így végül ötödik helyezést ért el. A magasabb korcsoportban szerzett tapasztalatok mindenképp hasznosak a serdülők Európa-bajnokságára való felkészülés tekintetében, hiszen Viktória nagyon jó meccseket birkózott. 
Szintén ugyanebben az időben Nyikos Veronika Lengyelországban, Karlinóban vett részt kadettként (17 évesen) a junior (18–19 évesek) korosztály nemzetközi versenyén.  
– Két győztes mérkőzést követően  döntőbe jutott, ahol azonban két vállal kikapott a jóval tapasztaltabb ellenfeléveltől, így a dobogó második fokára állhatott fel. Fontos fegyvertény, hogy azt a lengyel birkózólányt, akitől a tavalyi kadett-világbajnokságon 1–1-es pontozással kikapott, most 10–0-s különbséggel legyőzte. Veronika idén a juniorválogatottságot tűzte ki célul, amely felé magabiztosan halad – ismertette Tombor István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában