Dunaújváros

2022.03.24. 19:08

A legkisebb Acélbikák ötödik helye – jöhetnek a nagyobbak

A jégkorongozók 8. Steel Bulls Cupon a múlt héten szombaton és vasárnap az U8-as korosztály mérte össze erejét tizenhat együttessel, ma reggel pedig nyolc csapat részvételével megkezdődik az U12-sek háromnapos tornája.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az U8-as (szuperminik) mezőnyt tizenhat csapat alkotta, köztük voltak a Dunaújvárosi Acélbikák gyerekei is. A mezőnyt a szervezők két nyolcas csoportra osztották. A DAB a csoportjában a negyedik helyen végzett, ezért a másnapi helyosztók során az első-nyolcadik helyért játszhatott, és végül az ötödik helyen végzett a kimondottan erős nemzetközi mezőnyben. 
 

A végeredmény: 
1. HOBA Bratislava (szlovákiai), 2. Vasas Budapest, 3. Corona Brassó (erdélyi), 4. Újpest, 5. Dunaújvárosi Acélbikák, 6. Polus Budapest, 7. ISK Csíkszereda (erdélyi), 8. Kárpáti Farkasok, 9. Karpetský Sokol Pezinok (szlovákiai), 10. Topolcsány (szlovákiai), 11. Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, 12. MAC Budapest, 13. KMH Budapest, 14. Ajkai Óriások. 
 

A végeredménybe nem számított bele a cseh HC Plzen és a szlovákiai P & T Tranava, mert azok úgynevezett selecttel, vagyis több klubból összeállított válogatottal érkeztek. Ennek megfelelően a csehek lettek az elsők, a szlovákok a másodikak – versenyen kívül. 
 

Péntek reggeltől az U12-es (kölykök) korosztály kezdi meg a küzdelmeit. A mezőnyt Dunaújvárosi Acélbikák, a Győri Nemak ETO HC, Kárpáti Farkasok, az Újpest, a Vasas, a Csíkszereda, a szlovákiai Besztercebánya (Banská Bystrica) és a Kassa (srsne Kosice) alkotja. 
 

A pénteki nyitónapon a DAB a kassaiakkal méri össze az erejét, a találkozó 8.30 órakor kezdődik. Vasárnap délután két órakor rendezik meg a bronzmeccset, majd 15.10-től játszanak a döntőbe került csapatok a serlegért. A tervek szerint 16 órakor kezdődik az eredményhirdetés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában