sport/futsal

2021.05.02. 21:17

Tízet számoltak a dunaújvárosi csapatra

Korai, elkerülhető gólokat kaptak, a végén pedig azért, mert elfáradtak a fiúk

Balogh Tamás

A Nyírgyulaj ellen nagy árat fizetett a hősies helytállásért a rövid kispadú csapat

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Vereség a Sárkányok földjén. Régi hagyományok szerint ez a helyszín Nyírbátor, ahol a futsal NB I alsóházának 7. fordulójában játszották le a Nyírgyulaj – Dunaferr DUE Dutrade FC mérkőzést pénteken.

Nyírgyulaj KSE – Dunaferr DUE Dutrade FC 11–1 (6–1)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Szabó, Dorogi, Bartha. Csere: Bán (kapus), Kovács, Kürti, Facskó, Németh. Vezetőedző: Facskó József.

A hazai csapat nem őrizte az emlegetett sárkányok veszedelmes, vérengző természetét, hanem „csak” sportszerű küzdelemben, látványos játékkal mattolta a dunaújvárosiakat.

Pedig egy szerencsésebb szériában lévő ellenfél kihasználhatta volna a hazaiak néhány nappal korábban, a Ferencvárostól elszenvedett vereségét. Akkor a döntő gólt egy megpattanó labdából az utolsó másodpercben kapták.

A Nyírgyulaj csapata előbb heverte ki az előző csatát. Jó kezdésük után már a harmadik percben Cseresnyés kapujában táncolt a labda. Az egyenlítés Kovács Krisztián dolga volt, aki egy remek szóló után a kilépő Opre mellett helyezett a hálóba.

A huszáros megoldással alaposan magára húzta az ellenfelét az újvárosi legénység. Sajnos hiába volt Cseresnyés sorozatnyi bravúrja, Csányi, Németh, Dorogi, Kürti és Facskó gólszerzési kísérletei, a védelem dadogása miatt hatig meg sem álltak, 6–1-gyel fordultak.

Szerdán a szezonzáró hazai mérkőzést közönség előtt rendezik meg

Facskó József a szünetben rendre valami sajátos mágiát alkalmazva, sikerre éhesen vezeti föl a legényeit a második húsz percre. Ezúttal is ez történt. A hazaiaknak ismét három percébe került az újabb góljuk elérése. Ezután 5–4-es harcmodorra váltottak, és alaposan megdolgoztatták az újvárosi fiúkat. A kapuba Bán állt be, és ami tőle tellett, megtette, szépen helytállt, amíg a védőktől megkapta hozzá a segítséget. Kilenc percnyi küzdelem után tudta a Nyírgyulaj a következő gólt bepréselni. A rövidebb kispaddal felálló vendégek nagy árat fizettek a hősies helytállásért. Szabó, Kovács, Csányi és a társaik energiája elfogyott, és az utolsó négy percben így kaphatták meg a záró négy találatot. Így lett a végeredmény a rosszul csengő 11–1! Folytatás az Újpest elleni szezonzáró mérkőzésen, végre közönség előtt, szerdán este héttől.

Facskó József: – Nehéz mérkőzés volt, amit a gólkülönbség is mutat. Az első félidőben megint egy kicsit bealudtunk. A mérkőzés korai szakaszában elkerülhető gólokat kaptunk. Ezek után a folytatásban ugyan magunkra találtunk, de a végére elfáradtunk, és emiatt sok gólt kellett elszenvednünk.

A Nyírgyulaj ellen nagy árat fizetett a hősies helytállásért a rövid kispadú csapat
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában