Mindig emlékezni fognak rá

2018.08.27. 22:11

Két csoportban nyolc csapat küzdött a Horváth Nikolett emléktornán

Gyuláról érkezett Dunaújvárosba. Arról álmodott, hogy neves kézilabdázó válik majd belőle. Az akart lenni a nagy lelkesedéssel gyakorló Nikolett. Takács Józsefné volt a serdülő korcsoportos lánynak az edzője. Kegyetlen a sors, hogy már múlt időben kell beszélnünk róla. Fiatal élete megszakadt. Horváth Nikolett emlékére másodszor rendezett a Dunaújvárosi Kohász emléktornát.

Jankó Árpád

Nikolett edzője egy nagyon akaró, lelkes, mindig küzdő irányító játékosként emlékszik rá. – Mindig megharcolt a labdáért. Jó felfogásban kézilabdázott, és társai nagyon szerették. Az akkori ügyvezető, Szemenyei István és jómagam elhatároztuk, hogy emlékére évente rendezünk egy tornát az utánpótlás korosztályban. Tavaly és most is négy-négy csapat indult az U12-es és az U14-es korosztályban. A vasárnapi műsor közepén tartottak egy megemlékezést Nikolettről. A gyerekek arcán látszott a meghatottság, egyesek könnyeztek is. Imre Vilmos sportigazgató és Nikolett egyik jó barátnője, Nagy Zsuzsa is szívhez szóló, szép gondolatokkal emlékezett meg az emléktorna névadójáról. Ez a mérkőzéssorozat az U12-eseket is megmozgatta. A Kohászon kívül a később győztes Kozármisleny csapata, valamint a Budaörs és a Dömsöd gárdája lépett a küzdőtérre. A másik csoportban az U14-esek csatáját Takács Józsefné gyerekei nyerték meg. Második lett a Kozármisleny, harmadik a Hódmezővásárhely, negyedikként pedig a Gyula együttese szerepelt.

Takács Józsefné (fent jobbról) és a DKKA két csapata – feketében az U14-es, pirosban az U12-es csapat Fotók: DKKA/Nagy Gergő

Az emléktorna augusztusi időpontja megfelelő volt az ellenfeleknek, mert a nyári edzőtáborozások befejeződtek, és most lehetőség nyílott arra, hogy a szakemberek felmérjék: hol áll a gyerekek tudása, milyen a játékosok erőnléte. Az U14-es csapatba három ügyes kislány érkezett Tatabányáról, Szigetszentmiklósról és Mezőkövesdről. A kohászosok a Kozármisleny ellen játszották a döntő mérkőzést. A félidőben hárommal vezetett a baranyai együttes, de végül 22–17-re a Kohász győzött, és szerezte meg a győztesnek járó kupát.

Imre Vilmos sportigazgató gratulál a kozármislenyi együttesnek

Az U12-es csoportból kiemelkedett a Kozármisleny együttese. Ezúttal is látszott, hogy sok-sok játékra, mérkőzésre van szükség valamennyi csapatnak.

A főrendező mindenképpen örülhetett, mert a vendégek megköszönték a meghívást, és minden bizonnyal jövőre is elhozzák gyerekeiket az emléktornára. Jól érezték magukat Dunaújvárosban.

Ami pedig a közeljövő sorozatait illeti, a most nyertes Kohász-csapat előre lép majd az OSB II-be (az OSB III-at megnyerték). Ebben a bajnokságban már komolyabb csatákra is számíthatnak. Ezenkívül az Erima-bajnokságban is érdekelt a csapat. A két szereplést bírni kell, mondta az edzőnő. Sánta Dóra és Baranyi Erzsébet gyerekei szintén az Erimában indulnak (U12, U13), Kovács Adrienn csapatai az U11 és az U10 hasonlóan ebben a bajnokságban kézilabdáznak. Takács Árpád ificsapattal indul, Meggyes Rita együttese pedig már a jövő héten kezd a kiemelt serdülő bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában