Szombaton megkezdődik Kecskeméten a Bácsvíz Kupa is

2018.03.01. 21:30

Arany Üst: ezúttal Győrben kell bizonyítani úszóinknak

Már javában tempóznak a versenyzők az ezúttal albérletben, Győrben rendezett, ám dunaújvárosi gyökerű rangos úszóseregszemlén, az Arany Üstön. Az alábbiakban az első versenynap eredményeit gyűjtöttük össze.

Gallai Péter

Selmeci Levente 400 méter vegyesen szerzett bronzérmet Fotó: DH-archív

A harminckilencedik korosztályos seregszemlének idén Győr ad otthont, ugyanis a felújítás előtt álló dunaújvárosi uszodában technikai okok miatt nem tudták megrendezni a versenyt. Az Arany Üsttel közösen zajlik a IX. Scitec Győr Open is, utóbbi nyílt nemzetközi verseny, ahol klubszínekben a magyar felnőttválogatott legjobbjai közül is többen rajthoz állnak.

A Dunaferr SE ezúttal tizenöt tagú küldöttséggel vesz részt a megmérettetésen, amelyen Kovács József, Szabó Gergő és Hornyák Judit tanítványai ugranak medencébe, s a szerda esti döntők után máris több dobogós helyezésnek örülhettek a dunaújvárosiak.

Selmeci Levente 400 méter vegyesen szerzett bronzérmet Fotó: DH-archív

Eredmények: 400 m női vegyes, 2005–2006-os korosztály: 3. Horváth Hanna. 400 m férfi vegyes nyílt kategória: 3. Selmeci Levente. 800 m női gyors 2005–2006-os korosztály: 3. Hromek Dóra. 1500 m férfi gyors 2003–2004-es korosztály: 4. Kállai Botond, Dort Máté, 7. Farkas Botond. 2005–2006-os korosztály: 2. Kovács-Seres Hunor, 8. Eszenyi Ábel.

Amúgy az itthon maradt versenyzők sem unatkoznak, hiszen szombaton Kecskemétre utaznak a Bácsvíz Kupára Őri-Paczolai Györgyi, Berz­lánovits Éva és Hornyák Judit versenyzői. Mindkét rangos, a magyar úszósport világában meghatározó versenyről szombati és hétfői számunkban olvashatnak majd részletes tudósítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában