Perkáta

2022.04.13. 11:30

Diákműsor színesítette az igényes költői délutánt

A magyar költészet napját ünnepelték Perkátán április 11-én a Győry-kastély dísztermében. E jeles alkalmat 1964 óta ünnepeljük, az egyik legnagyobb, legsokoldalúbb magyar költőnk, József Attila születésnapján.

Szentes Kitti

A József Attila Könyvtár vezetője, Lászlóné Szabó Edit nyitotta meg a rendezvényt, köszöntve a szép számmal megjelent vendégeket. Beszédében többek között megemlékezett a 100 évvel ezelőtt született Nemes Nagy Ágnesről, a 150 évvel ezelőtt először megjelent Magyar Nyelvőr című folyóiratról, illetve a 250 évvel ezelőtt született Kisfaludy Sándorról is.

A zeneiskolás növendékek varázslatos furulyajátékát is meghallgathatták a költészet napján résztvevők Fotók: Szentes Kitti

 Az esemény fénypontja pedig egy perkátai feltörekvő, versírásban jeleskedő hölgy, Simonné Fodor Anikó bemutatkozása volt. Aki versírás mellett az egészségügyben dolgozik, feleség, illetve három gyermek nagyszerű édesanyja. Versei először 2020-ban a Lélekbélyegek című antológiában jelentek meg nyomtatásban, majd 2021-ben a Lélekmorzsák című kötetben, amelyekből egy-egy példányt adományozott a perkátai könyvtárnak, hogy bárki hozzáférhessen a művekhez. 

Lászlóné Szabó Edit nyitotta meg a rendezvényt

Mentora, Némethné Mohácsi Bernadett segíti Anikó munkásságát, biztatja, hogy mutassa meg lelke és szíve minden részletét versei által. Költeményei minden korosztály számára érthetőek, könnyen olvashatóak, az élet apró mozzanataitól kezdve a lélek viharáig, a születéstől a halálig. Terveik között szerepel egy harmadik verseskötet kiadása, amely ez év második felében reményeik szerint nyomtatásba kerülhet. 

Simonné Fodor Anikó saját verseit szavalta el a résztvevőknek

Az interneten is fellelhetőek Anikó illetve Bernadett versei, a www.poet.hu weboldalon, ahol több száz amatőr költő művei találhatóak, illetve aki ihletet kap a versíráshoz, ne habozzon, bátran töltse fel lelke szavait, és ki tudja, lehet, felfigyelnek rá. 
A rendezvényt színesítette a zeneiskolások varázslatos furulyajátéka, illetve versfelolvasások is hallhatóak voltak, a többi között Anikó verseiből válogatva. Tartalmas egy órát élhetett át, aki részt vett ezen az eseményen. Zárásként pedig ásványvízzel, pogácsával vendégelték meg a kastély dolgozói az egybegyűlteket. 

Verset mondott Szabó Filep Zsuzsanna is a rendezvényen


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában