Az Irigy Hónaljmirigy is fellép

2024.04.17. 18:00

Adonyi borászok a Fehérvári Halünnepen

Immár kilencedszer várja a vendégeket Székesfehérváron a palotavárosi tavaknál a népszerű gasztronómiai esemény, a Fehérvári Halünnep.

Agárdy Csaba

20220409 Székesfehérvár, Fehérvári halünnep, halászlé, sütés-főzés. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor

A főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínáló eseményt április 20-án szombaton rendezik meg.

A 2013 óta létező, a kulináris élvezetek és a szórakoztatás mellett az egészséges halételek népszerűsítését is szolgáló népszerű program főzőversenyére meghívást kapott az adonyi Duna-menti Szent Orbán Borrend csapata is. A borászok azzal érdemelték ezt ki, mert tavaly másodikak lettek az adonyi halászléfőző versenyen, vagyis ezzel az eredménnyel kvalifikálták magukat a halünnepre.

A borrend egy pontyhalászlével és egy haltempura friss, kevert salátával és citrusos vinaigrette öntettel elnevezésű étellel készül a viadalra.

A versenyzők számára egy bográcsra való halat, tűzifát, tűztálcát, főzőhelyet, sörpadgarnitúrát és a halünnep logójával ellátott kötényt biztosítanak a szervezők. A zsűri 12 órától kezdi értékelni a halételeket, a legjobbakat a szervezők értékes ajándékokkal díjazzák.

Napközben a családokat halsimogató, kisállat-simogató, óriás halas játékpark és kézműves foglalkozás is várja. A nap sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy együttes lesz.

Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény esőnapja április 27., szombat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában