Széchenyi-Rosti összevonás

2024.03.29. 07:00

Érkezett a válasz a tankerülettől

Molnár Emese

Mint azt az előző héten megírtuk, a Dunaújvárosi Tankerület a dunaújvárosi önkormányzat véleményezést kérte a tervezett intézményi átszervezésekkel kapcsolatban.

A Vasvári Pál Általános Iskola és a Sándor Frigyes Zeneiskola bővítené a telephelyét, ezek a tervek a közgyűléstől zöld utat kaptak.  Azzal viszont nem értettek egyet, hogy a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola beolvadjon a Széchenyi István Gimnáziumba, s annak tagintézményeként működjön a későbbiekben. Ahogy azt ígértük, tájékoztatást kértünk ebben a témában a tankerülettől, amelynek vezetőjétől, Kalamán Ferencnétől érkezett is a válasz.

Mint írta, "a tankerületi központok fenntartásában lévő köznevelési intézményeket érintő fenntartói döntést a jogszabályban meghatározott egyeztetési és véleményezési eljárásnak kell megelőznie. Az intézményi átszervezési javaslatok jelenleg a véleményezés fázisában vannak. A véleményezésre jogosult testületek, közösségek megfelelő tájékoztatást kaptak a tervezett változásokról. A fenntartó Dunaújvárosi Tankerületi Központ a vélemények alapján fogja megtenni javaslatát, amelyről a köznevelésért felelős miniszter május utolsó munkanapjáig hozza meg döntését, figyelembe véve a kapott információkat. A tankerületi központ feladata, hogy minden diák számára biztosítsa a minőségi oktatás feltételeit, hogy minden gyermek megfelelő infrastrukturális háttér segítségével tanuljon".

Bár intéztünk kérdéseket például a Rosti diáklétszámára, a tagintézménnyé válás gyakorlati megvalósítására vonatkozóan is, ezek nyitottak maradtak. Egyelőre tehát azt tudjuk, hogy az intézményi átszervezések terve véleményezési fázisban van, és majd május végén várható döntés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában