Közélet

2022.06.16. 17:30

Több tízmilliót költenek az augusztusi programokra

Pintér Tamás polgármester csütörtökre hívta össze a június havi rendes közgyűlést. Az előre kiosztott napirendi terv változott: egy javaslat lekerült a tárgyalandók listájáról, két sürgősségi indítványt pedig felvettek a napirendbe, így a nyílt ülésen összesen 43 javaslatot tárgyalt a képviselő-testület.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Az első két napirendi pont a helyi rendőrkapitányság és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolójának elfogadásáról szólt. A Fidesz-frakció nevében Cserna Gábor megköszönte mind a rendőrség, mind a tűzoltóság munkáját. Mint mondta mindkét testületnél következetes, jól felépített munka zajlik, melynek köszönhetően megfelelő a városban a közbiztonság. Hangsúlyozta, hogy mindkét állomány kötelékében dolgozók sok plusz munkát vállaltak tavaly, melyért köszönet illeti meg őket. Pintér Tamás a Rajta Újváros! Egyesület frakciójának nevében szintén méltatta és hálával illette az egyenruhások által elvégzett munkát. Suszter Tamás helyi rendőrkapitány is megköszönte a kollégái, a közgyűlés, a társszervek és a polgárőrség tavalyi évben elvégzett munkáját. A második napirendnél Magosi Lajos a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szólalt fel. Elmondta, hogy a helyi tűzoltó-kapitányság élén változás történt: Jelenleg Pásztor László a megbízott vezető. Majd szintén köszönetét fejezte ki a kötelékben dolgozók áldozatos munkáját. A közgyűlés mind a rendőrség, mind a tűzoltóság éves beszámolóját elfogadta, ahogy a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a kulturális alapítványok és az önkormányzati alapítású egészségügyi és szociális célú alapítványok 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolóit is.

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő is részt vett a csütörtöki közgyűlés nyílt ülésének első részén Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A közgyűlés döntött az MMK Nonprofit Kft. és az önkormányzat fenntartásában lévő Útkeresés Segítő Szolgálat költségvetési előirányzatának módosításáról is. A közgyűlés a májusi ülésén az idei augusztus 20-ai programok lebonyolítása kapcsán ajánlattételre hívott fel három rendezvényszervező céget. A csütörtöki ülésen az ünnepi programok lebonyolításával, a Majka&Curtis koncert és a Parázs Varázs rendezvény megszervezésével, lebonyolításával az Euroshow Kft.-t bízta meg összesen mintegy bruttó 38 millió forintért.

A közgyűlés döntött a DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. új ügyvezetőjének megválasztásáról. A képviselő-testület megszavazta, hogy a tisztséget Horváth Tibor töltse be megbízási szerződéssel, díjazás nélkül. Szepesi Attila fideszes önkormányzati képviselő ennél a napirendi pontnál felvetette, hogy az új ügyvezetőnek illett volna megjelennie a közgyűlés előtt megjelenni és bemutatkozni. A jegyzőtől pedig azt kérdezte, hogy az úgynevezett elfogadó nyilatkozat a szerződéskötéssel kapcsolatban rendelkezésre áll-e. A polgármester írásban ígért választ a képviselő felvetéseire.

Az önkormányzat egy Erdősoron lévő műhely értékesítéséről döntött értékbecslői szakvéleményre támaszkodva 8.3 millió forintért. Szepesi Attila felvetette, hogy a DVG Zrt. felügyelő bizottságát kellene felkérni arra, hogy vizsgálja ki, hogy ez az ingatlan áron alul vagy túlárazva kerül-e értékesítésre. Mint mondta, korábban a szóban forgó ingatlan szomszédságában hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlant jóval alacsonyabb áron értékesítettek. Tehát szerinte az árképzés nem világos, illetve az ingatlan értékbecslését elvégző személynek ehhez nem voltak meg a megfelelő jogosultságai. Indítványát a képviselők többsége leszavazta, az ingatlaneladást pedig szentesítette, így az árképzés mikéntjéről nem tudhatunk meg semmit.

A közgyűlés zárt ülésén a Dunaújváros Közszolgálatáért díj adományozására tettek javaslatot a képviselők.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában