Sajtótájékoztató

2022.02.16. 09:00

Az ország jövőjét a fiatalokban látja a kormánypárt

A kormány családtámogatási intézkedéseivel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Molnár Krisztián, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint dr. Mészáros Lajos, a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje.

Molnár Emese

Ha munka van, minden van – idézte a miniszterelnököt dr. Mészáros Lajos a sajtótájékoztató elején, majd ismertette, hogy a kormány idén januártól 200 ezer forintra emelte a minimálbért, és 260 ezer forintra a szakmunkás-minimálbért. Ehhez még hozzá jön az az intézkedés is, amelynek értelmében a 25 év alatti fiataloknak ez év januárjától nem kell jövedelemadót fizetniük, vagyis ezáltal több tízezer forint maradhat a fiataloknál. 

– Számunkra fontos, hogy támogassuk azokat, akik dolgoznak – hangsúlyozta az országgyűlésiképviselő-jelölt, hozzátéve, hogy az ország jövőjét a fiatalokban látják. 

Dr. Molnár Krisztián, a Fidesz választókerületi elnöke arról szólt, hogy az egyik legnehezebb élethelyzetben a fiatalok vannak, hiszen nekik most kell megalapozniuk a jövőjüket, megteremteni az otthonukat, és szeretnék segíteni őket az szja-mentességgel is. 

Beszélt arról, hogy nem mindig volt természetes a fiatalok támogatása, és felidézte, hogy a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc annak idején azt az „útmutatást” adta a fiataloknak, hogy „el lehet menni Magyarországról, itt lehet hagyni bennünket”. Mint azt az elnök elmondta, ezzel szemben a Fidesz azt szeretné, hogy minél többen jöjjenek haza a magyarok, a fiatalok maradjanak itthon, és segíteni kell őket, hogy együtt építhessünk egy sikeres országot. 

Dr. Molnár Krisztián és dr. Mészáros Lajos Fotó: NÁ

Az elnök arra is rávilágított, hogy a minimálbér összege ma magasabb, mint Gyurcsány Ferenc idejében az átlagkereset volt. 

Az áprilisi választás tétjeként azt vázolta, hogy aki Gyurcsány Ferenc helyi emberére, Kálló Gergelyre szavaz, az azt választja, hogy szűnjön meg a 25 év alattiak adókedvezménye, a családi adó-visszatérítés, a 13. havi nyugdíj, nincs szükség minimálbérre. Aki pedig Mészáros Lajosra szavaz, az azt választja, hogy a kormány családi-jóléti intézkedései megmaradjanak, sőt, bővüljenek. 

Zárásként azt is megjegyezte, hogy miközben Kálló Gergely támadja a családtámogatási intézkedéseket, ő is felvette ezeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában