A feledhetetlen Kéknefelejcs

2019.04.08. 14:00

Tizenkét éve alakult meg a sikeres hagyományőrző dalkör

Tizenkét esztendeje múlott április ötödikén, hogy az akkor fennállásának ezer évét ünneplő Dunapentelén megalakult a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Dalkör.

Pekarek János

Mondhatnánk, hogy tisztelet érte, és rögvest el is felejthetnénk – ha ez a dalkör nem produkálna feledhetetlen dolgokat!

Mert nem egyszerűen egy hagyományokat őriző, dalolgató csoportról van szó, hanem egy olyan, a szó legnemesebb értelmében vett baráti társaságról, amely nagyon komolyan veszi a minőséget, a szakmai fejlődést, valamint a közösségépítést, a baráti kapcsolatok ápolását is!

A Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Dalkör tagjai Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Nincs helyünk minden minősítő versenyen elért eredményük felsorolására, és nevezetesebb fellépéseiket sem tudjuk mind megemlíteni. Csak 2010 óta egy arany és egy ezüst minősítést szereztek országos fellépéseiken, és a dalkör négy tagja egyénileg is kapott arany minősítéseket.

Az biztos, hogy nélkülük alig van nagyobb városi ünnep, és országszerte, de még a határokon túl is sokszor emlékezetessé tették a város nevét. Köszönet érte!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!