nyitás

2021.04.26. 08:00

Terasznyitási roham, közelebb a múlthoz

Nagy nap volt a szombat, kinyitottak a vendéglátóhelyek teraszai. Mindenhol telt ház volt, az emberek boldogok voltak.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Dunaújváros – Megvolt a három és fél millió koronavírus elleni beoltott állampolgárunk, ezért a kormány ismét enyhített egy kicsit a szigorításokon. Ennek egyik pontja, hogy a vendéglátóipari helyek teraszai kinyithattak. Erre mind a vendéglátók, mind a vendégek oldaláról nagy igény volt.

A Bartalos családnak is jólesett ez a szabadságérzés Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Engem különösebben nem foglalkoztatott a terasznyitás, nem úgy a feleségemet. Szombaton estefelé nekem is szegezte a kérdést, nem akarsz valahol valamire meghívni? Mondtam, ezen ne múljon semmi, és a vírus előtti törzshelyünkre betértünk. Telt ház fogadott, a személyzettől pedig megtudtuk, egész nap ez volt a helyzet. Kisebb közvélemény-kutatásom alapján kiderült, ez volt a jellemző az egész városban. Az egyik vendéglátóipari egységben a kiszolgáló hölgy azt mondta, egy délelőtt nagyobb forgalmat bonyolítottak le, mint máskor két nap alatt. A halászcsárda egyik pincére – aki mellesleg a szomszédom – vasárnap azt említette meg, komoly izomlázzal küszködik, ugyanis annyi ételt szolgált fel szombaton. Ami érdekes, hogy emellett a kiszállításuk mennyisége nem esett vissza. Az igazán nyáriasnak nem mondható időjárás ellenére a cukrászdák teraszai is tele voltak, a fagyi nagyon fogyott.

A legfontosabb: egy lépéssel közelebb vagyunk a korábban megszokott életünkhöz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!