Író-olvasó találkozó M. Kácsor Zoltánnal

2019.04.29. 08:00

Mi kell a jó sztorihoz?

Április 25-én délután a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány támogatásával M. Kácsor Zoltán meseíró tartott interaktív foglalkozást a mezőfalvi könyvtárban, előbb a második, majd a harmadik osztályos gyerekeknek.

Horváth László

sdr

A program nagy sikert aratott a diákság körében, még szünetekben is beszéltek róla a gyerekek. A találkozón az író arra kereste velük a választ, hogy ki is az író, hogyan alkot, hogyan születnek a regények, illetve mi minden kell egy jó sztorihoz. Ezt követően interaktív, játékos formában, illusztrációk és kirakó segítségével dolgozta fel a gyerekek aktív részvételével Utazás dínomdánomba című regényét. A srácok nagy átéléssel képzelték magukat az egyes szereplők helyébe. A nebulók a program végére színezővel, könyvjelzővel és sok-sok élménnyel gazdagon térhettek haza – informálta lapunkat Horváth István könyvtáros.

Meg kell küzdenie a határőrökkel

M. Kácsor Zoltán népszerű Garázs Bagázs történetei után a Kolibri Kiadónál a világ legbékésebb tirexéről szóló Zabaszauruszok sorozattal jelentkezik. „A gyerekeket leginkább azért csodálom, mert szó nélkül beengedik őket Meseországba. A magamfajta meseírónak viszont nap mint nap meg kell küzdenem a határőrökkel”, mondja az író.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!