nyomják a bulit

2021.07.08. 07:30

Metal Factory – Nagyüzem három színpadon

Brousil Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros – Ahogy megírtuk, a Metal Facory fesztiválon kedden már zenei nagyüzem volt. Mind a három színpadon izzították az erősítőket, a hangfalakat, és jöttek a zenekarok is. A nyitónaphoz képest a közönség is megszaporodott, az esti „főműsoridőben” tisztes kis tömeg gyűlt össze a Dalriada és a Moby Dick koncertjein is.

Ahhoz képest, hogy dög meleg van, a fesztiválközönség egyáltalán nem tűnik fáradtnak, sőt már a délutáni koncerteken is nagyobb az aktivitás, mint a nyitónapon. Pedig öt óra környékén még igencsak 30 fok fölött van a hőmérséklet.

 

Lazítás nincs, a három színpadon továbbra is nagyüzem lesz. Sajnos a főműsoridő lapzártánk után kezdődik, így az Omen és az Akela koncertjeiről e helyt nem tudunk beszámolni. A program amúgy is szoros, és ez a hétvégére csak még sűrűbb lesz, nyilván a pénteki és a szombati műsor lesz a legkecsegtetőbb a műfaj kedvelőinek. Fellép majd a hazai rock-metál-punk szcéna krémje: Rudán Joe, a Kalapács, a Depresszió, a Pokolgép, a Junkies, az Auróra, a Prosectura és a Hétköznapi Csalódások is. Csupa csemege, de azért addig lesz egy csütörtöki nap is. Ma is erős lesz a felhozatal, hiszen színpadra lép a Watch My Dying, a Sear Bliss, a Jolly Jackers, a Paddy And The Rats és a Pentele Ska Club is, hogy csak párat említsünk.

Illetve az időjárás-előrejelzés szerint csütörtökön mutatja meg magát csak igazán a kánikula. 38 fokot jósolnak Dunaújváros „fölé” a szakportálok. Eső a kanyarban sem lesz, felhő is alig, csak a tűző nap és a dög meleg. Tehát mindenki vigyázzon magára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!