Maradt a gimiben a vándorkupa

2020.02.14. 08:00

Kihirdették a Diákvér program őszi fordulójának eredményét

Szerény házi ünnepségen adta át tegnap a Diákvér vándorkupát Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Terület Szervezetének vezetője a munkatársaival karöltve, amit még megtoldottak egy tortával is.

Balla Tibor

Fotó: LI

A Diákvér program őszi fordulójának győztese immár sokadszor a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium lett, ennek megfelelően az ő tantermükben zajlott a ceremónia. A megjelenteket Kratzmajer Zoltán, a gimnázium igazgatója köszöntötte. Elmondta, nagyon büszke azokra a diákokra, akik a felnőttkor küszöbén már csatlakoztak ehhez a fontos kezdeményezéshez, egyben meg is köszönte nekik a részvételüket.

Feth Katalin ugyancsak köszönetét fejezte ki. Elmondta, különösen fontos számukra ez a véradó korosztály, ugyanis a már kialakult, stabil véradóbázis kezd kiöregedni, óriási szükség van az utánpótlásra. Éppen ezért igyekeznek a kedvükben járni, és keresik a módszereket, hogy minél többüket megnyerjék a célnak. Elmondta, megfordult a fejében az is, hogy az érzékenyítés jegyében diákokat vinne látogatóba azokba a kórházi osztályokba, ahol felhasználják az összegyűjtött vért.

Feth Katalin, Acél Dorka, Farkas Dóra Anna, Csathóné Zágoni Nóra és Kratzmajer Zoltán Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Szükség is van rá, a számok nem túl biztatóak. A gimiben az 51 felnőttkorú közül 15, a Rudasból a 149-ből 35, a Hildben a 48-ból 10, a Bánkiban 138-ból 14, a Lorántffyból 57-ből 5, a Dunaferrben 191-ből 15, a Dunaferr villamos tagozatában 177-ből mindössze 12-en gondolták úgy, hogy segítenek.

Az első helyezett véradók a következők voltak: Farkas Dóra Anna (12/a), Acél Dorka (12/a), Pétervári Mária Kamilla (12/a), Csőregi Dorka (12/a), Lengyel Ákos (12/c), Kovács Cintia Anna (12/c), Kollár Virág (12/c), Horváth Barnabás (12/c), Fekete Luca (12/c), Sztankó Dominika (12/c), Csathóné Zágoni Nóra, Dukai Klára, Takács László, Fekete Zoltán és Vadászné Szentesi Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!