Az összes kiskutya gazdijelöltre talált a vasárnapi programon

2020.06.17. 11:00

Célt ért az örökbefogadó nap

Bár az esemény utolsó fél óráját elmosta a leszakadó vasárnapi eső, a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület így is sikeres örökbefogadó és adománygyűjtő napot tudhat maga mögött.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Az egyesület képviseletében Böröcz Balázs kérdésünkre elmondta, hogy nagyon sok adományt kaptak, mind anyagilag, mind tárgyi téren, rengeteg táp gyűlt össze az állatok számára, és nem utolsósorban mind a négy kiskutya gazdijelöltre talált vasárnap, sőt az idősebb kutyák esetében is voltak érdeklődők.

Mindenki megelégedéssel térhetett haza a találkozóról

Mint azt korábban, itt a Hírlap hasábjain is megírtuk, az egyesület célja a helyi és környékbeli kóbor állatok megmentése, befogása, gondozása, és új, szerető gazdiknál való elhelyezése. Ehhez a sokrétű munkához azonban szükségük lenne egy autóra, amelyet teljesen fel tudnak szerelni a mentéseikhez. Ezért gyűjtést rendeztek, hogy az adományokból egy haszongépjárművet tudjanak vásárolni. A vasárnapi örökbefogadó napon ez a céljuk is egy nagy lépéssel került közelebb a megvalósításhoz.

 

Mint azt Böröcz Balázs elmondta, a vasárnapi esemény előttig 970 ezer forint gyűlt össze az adományokból. Ez pedig a vasárnapi adományoknak hála tovább nőtt. Azt is megtudtuk, hogy a pandémiát sikeresen átvészelték, az adományokat, amelyeket számukra ajánlottak fel, minden esetben át tudták venni, azaz a feladótól eljutott a címzettig. Így biztosítani tudták az egyesület gondozásában élő állatok ellátását, amiért nagyon hálásak azoknak, akik adományaikkal ezt lehetővé tették. A nemes felajánlásokat pedig továbbra is szívesen fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!