A Pál utcai fiúkat formázza

2019.05.21. 10:30

Átadták az InkSane Colors graffitijét

Paks várossá avatásának 40. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat keretében az elmúlt héten átadták a KRESZ-parkban elkészült falfestményt.

Balla Tibor

Szabó Péter, Paks polgármestere elmondta, Molnár Ferenc születésének 140. évfordulója alkalmából írt ki pályázatot az önkormányzat graffitiművészeknek a KRESZ-parkban lévő aszfaltpálya melletti falfelület dekorálására tavaly, év végén, a műveknek kötődniük kellett A Pál utcai fiúk című regényhez/filmhez. A felhívásra több mint egy tucat pályamunka érkezett, a győztes a dunaújvárosi InkSane Colors formáció lett, amelynek pályamunkáját a film ihlette. A helyszín érdekessége, hogy a századfordulón itt volt Grünwald Salamon paksi fakereskedő Duna-parti fatelepe, aztán a második világháború után a Tüzép vállalat telephelye üzemelt itt, amelyet 1979-re elköltöztettek, és a gyermekek nemzetközi éve alkalmából modern játszótér épült, majd 1980-ban a játszótérhez elkészült a tér nevét adó KRESZ-park is. – Szeretnénk, ha ez a park valóban egy közösségi térként szolgálna – húzta alá Szabó Péter.

Szabó Péter (b) megköszöni Joó Lászlónak, háttérben a dunaújvárosi csapat alkotása Fotó: Molnár Gyula

Az alkotás átadásán Joó László elmondta, hogy közel 120 graffitikannát használtak el ehhez a képhez, hárman öt napon át dolgoztak, fejenként körülbelül negyven-negyven munkaórájuk van benne. – Nem klasszikus értelemben vett graffitit csináltunk, hanem inkább egy street art jellegű dolgot, ami reméljük, elnyeri a paksiak tetszését, és óvni fogják – fogalmazott.

(Forrás: telepaks.net) BT

Lesz folytatás

Szabó Péter polgármester kiemelte, a KRESZ-parkot sokan használják, nagy figyelmet fordít rá az önkormányzat, az itt található sportpályát tavaly októberben felújították, és a játszóteret is folyamatosan gondozzák. A polgármester azt mondta, hogy a visszajelzések azt mutatják, nagy sikere van az ötletnek, az elkészült alkotásnak, és bejelentette, hogy ezen felbuzdulva újabb pályázatot hirdet az önkormányzat graffitiművészeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!