Állatvédelem

2022.10.05. 11:00

Fókuszban a felelős állattartásra nevelés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei általános iskolás gyermekekkel együtt látogatták meg az ASKA menhelyen gondozott állatokat.

police.hu

Az Állatok Világnapján, 2022. október 4-én reggel a rendőrök diákokkal együtt érkeztek a székesfehérvári állatmenhelyre, ahol közös sétára vitték a kiválasztott kutyákat, írja a police.hu.  A gyerekek bepillantást nyerhettek a telephely mindennapi életébe, testközelből tapasztalhatták meg a gazdátlan ebek gondozásával járó örömteli tevékenységet.

Fotók: police.hu

A közös séta során a bűnmegelőzési szakemberek bővítették a gyerekek állatvédelmi ismereteit, erősítették bennük az állatok iránti szeretetet és a felelős állattartás fontosságát. 

 

A tanulók a helyszínen megtekinthették a Zámolyi Csanádi Imre Református Általános Iskola tanulói részére „Állatok védelmében a 112 jegyében” címmel meghirdetett gyurmapályázatra érkezett alkotásokat is. A gyurmafigurák a főkapitányság időszaki kiállításában, a székesfehérvári Bűnmegelőzési Központban két hétig láthatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában