Humanitás

2022.06.15. 09:00

Vöröskeresztes munkájuk elismerést érdemelt

Kitüntették a vöröskereszt megyei önkénteseit, köztük a kulcsi és a nagyvenyimi alapszervezet vezetőit is.

Török Tímea

Herbert Ildikó és Kaiserné Gödöny Erzsébet Fotó: amatőr

A vöröskereszt a rászorultság elvén segít mindenkinek

A nemzetközi mozgalomnak 17 millió önkéntese és 450 ezer dolgozója van, több mint 160 millió embert ér el évente. Hazánk 1881-ben csatlakozott a szervezethez. A Magyar Vöröskereszt az egyetlen olyan társadalmi szervezet hazánkban, amelynek működéséről önálló törvény rendelkezik. 
A Magyar Vöröskereszt több mint 600 ezer emberhez jut el a helyi igényeken alapuló, sokszínű és innovatív szolgáltatásokkal, amelyek hozzájárulnak a biztonságosabb és erősebb közösségek építéséhez. A szociális segélyezéstől és az elsősegélynyújtás oktatásától kezdve a véradások szervezéséig a neves szervezet tevékenysége nagyon szerteágazó. 
Június 10-én, a vöröskereszt napja alkalmából önkénteseinek és segítőinek mondott köszönetet, s adott át kitüntetéseket a Fejér Megyei Szervezet – írja a feol.hu. Fábián Károly, a Magyar Vöröskereszt alelnöke és a Fejér megyei szervezet elnöke beszédében a szervezet megalakulásának előzményeit, annak történetét elevenítette fel. 
– A szervezet szimbóluma az egész világon ismert, a svájci zászló inverze. Hirdeti, hogy a vöröskereszt a rászorultság elvén segít mindenkinek. Tehát mindentől pártatlan, független vallástól, hovatartozástól – mondta Fábián Károly, aki Horváth Péter Zsolt főigazgató-helyettessel közösen adta át a segítőinek és támogatóinak odaítélt elismeréseket. 
A magyar országos vezetőség döntése nyomán a Vöröskeresztes Tevékenységért elnevezésű kitüntetés ezüst fokozatával két, térségünkben tevékenykedő vezetőt ismertek el. Egyikük, Kaiserné Gödöny Erzsébet ­hosszú évek óta a kulcsi alapszervezet elnöke, másikuk pedig Herbert Ildikó Nagyvenyimről – mindketten ebben a rangos elismerésben részesültek önzetlen, kitartó humanitárius munkájukért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában