Fekvőtámasz robottal

2022.05.28. 11:00

Közlekedési ismertető a Móricz-iskolában

ACs

Fotó: LI

Dunaújváros - Közlekedésismereti napot tartottak tegnap délelőtt a Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Horváth-Léhner Brigitta rend­őr zászlós és Hargittai István nyugállományú rendőr őrnagy foglalkozott a gyerekekkel. (Az őrnagyról tudni kell, hogy tíz éve a Móricz-iskola rendőre. Az alsós tanulóknak közlekedési ismertetőket tart, a felsősöknek pedig a bűnmegelőzésről szokott beszélni.) 
A program a tornateremben egy kis testmozgással kezdődött, de nem ám akármilyennel! Egy aprócska, kis méretű – negyven centiméter magas – robot vezényelte és mutatta be a gyakorlatokat a nebulóknak. Óriási siker volt: amikor pedig a robot elkezdett fekvőtámaszokat csinálni, és közben még számolt is, üdvrivalgás tört ki. 
A bemelegítőtorna után a társaság az udvarra „költözött”. Itt akadálypálya várt a diákokra, rollerrel és kerékpárral kellett megtenni a távo­kat. Voltak bóják, pályát nehezítő elemek és közlekedési jelzőtáblák is. Sőt, úgynevezett részegszemüvegben célba kellett dobniuk a gyerekeknek. Legvégül tesztlapot töltöttek ki a tanulók. 
Ami bizonyos, nagyon hasznosan telt el a délelőttnek ez a része, hiszen nem lehet elégszer felhívni a gyerekek figyelmét a közlekedés veszélyeire, szabályaira. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában