Sárkányhajó

2024.05.02. 09:00

Nagy csata és óvás után léptek előre az ob-n

Baján redezték meg a XIII. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, ahonnan pozitív élményekkel és hetedik hellyel tértek haza a dunajvárosi Dragon Steel SE versenyzői.

Gróf András

Sok ifi versenyzővel álltak fel, de nagyon szépen ment a hajójuk

Forrás: Dragon Steel SE

Az idei viadalon is harmincnyolc csapat rajtolt el a különböző kategóriákban. Az újvárosiak egy nagyhajós legénységet neveztek premier open (nyílt, főleg férfiak ülnek a hajóban) kategóriában, de egyedüli nevezőként az utolsó pillanatokban át kellett gondolni az az indulást. Úgy döntöttek, hogy 20-as premier vegyesben indulnak, a nyolcadik hajóként. 

A szereplésről a Dragon Steel SE elnöke, Tóth Edit beszélt.

- A hajónk fele így ifjúsági versenyző volt, és a „nőhiányból” adódóan tizennyolcanan ültünk a hajóban. A táv hossza 8 km volt, mely 35-40 percnyi kitartó küzdelmet jelent. A szurkolók részére izgalmas és látványos a verseny, hiszen a legénységek üldözéses formában kerülik meg a bajai Petőfi-szigetet távtól függően egyszer, illetve kétszer. Tagjaink egy része válogatott aspiráns, akiknek a bajnokságokon a megmérettetés kötelező program. A hajónk 10-75 éves korosztályból lett összeállítva, köztük nyolc hölgy.

Célunk a versenyhelyzetben, a legjobb tudásunk szerinti egymásért küzdés volt, az elsajátított legszebb stílusunkban, magunkhoz mérten a lehető leggyorsabbnak lenni. A hajónk a sok ifjúsági versenyzővel nagyon szépen haladt.

- Már az első körben utolértük az előttünk 30 másodperccel induló hajót. Ők viszont nem adtak nekünk előnyt, így megkezdődött a küzdelem a hátralévő 5 km-en. A fordulónál, cselszerű leállással sikerült elébük kerülni és innentől ezt a pozíciót megtartanunk. A többszöri akadályoztatást, a szabálytalan viselkedést megóvtuk és meg is nyertük, hetedikek lettünk. A hosszú tél után, rendkívüli érzés volt más egyesületek egységeivel újra sárkányhajóban összecsapni, folyamatosan versengeni, végül rendkívül fáradtan, rogyadozó lábakkal, mégis felemelő érzéssel kiszállni a sárkányhajóból.

A dunaújvárosi klub rajthoz állt versenyzőink névsora: Biró László, Biró Vivien, Bőhm Angéla, Fehér Nárcisz, Horváth Attila, Illés Zsolt, Dr. Katona Zoltán, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Orsós-Tóth Alíz, Ősz Zita, Putráné Prak Ágnes, Simon Péter, Szilágyi Zoltán, Telekes Ábel, Tóth Edit, Tóth Gergely, Varga Béla, Wágner Petra, Wizner Dávid, Wizner Luca.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában