Jégkorong

2018.01.29. 14:16

A DAB remek győzelem után pénteken várja a MAC-ot

Az Erste Liga jégkorongbajnokságban a felsőház küzdelmeiben az Újpest vendége volt a Dunaújvárosi Acél­bikák csapata. A DAB 7–3-as győzelmet aratott.

Agárdy Csaba

A felsőház összecsapásai pénteken kezdődtek meg, akkor a dunaújvárosi csapat sima vereséget szenvedett Miskolcon és a tegnapi ellenfele, az Újpest sem járt sokkal jobban, mert egy vízilabda-mérkőzés eredményét hozva 8–5-re kikapott a MAC vendégeként.

Tegnap este a két vesztes csapat, az Újpest és a Dunaújvárosi Acélbikák mérte össze erejét. Miskolcon 5–2-re kaptak ki az Acélbikák és a mérkőzés előtt Jason Morgan vezetőedző arra hívta fel a figyelmet, hogy az alapszakasz utáni kéthetes szünetben a fiúk csak edzettek, tehát nem voltak lendületben. Viszont a Bikák gyorsan magukhoz tértek, mert az első harmad után 3–0-s vezetést szereztek, ami jégkorongban nem túl nagy előny, de mégis megnyugtató erőt adhatott a csapatnak arra, hogy biztonságban várja a következő játékrészt.

A második húsz perc adok-kapokat hozott: egy perc sem telt el, amikor a dunaújvárosi nevelésű Kiss Dániel egy kicsit visszahozta találatával a csapatát a mérkőzésbe. De az újpestiek öröme nem sokáig tartott, mert egy perc sem telt el, amikor a dunaújvárosiak légiósa, Hugo Turcotte eredményes volt, és ekkor már 4–1-re vezetett a DAB. Ebben a játékrészben volt még egy adok-kapok. De a lényeg: az utolsó felvonásra úgy mehettek a csapatok, hogy az Acélbikák első harmadban megszerzett háromgólos előnye továbbra is élt.

A befejező játékrész hozott némi dulakodást, de a dunaújvárosi csapat fegyelmezett, jó játékkal előnyét nemcsak hogy megtartotta, hanem növelni is tudta. A találkozó hajrájára 7–3-as dunaújvárosi vezetésnél mehettek a csapatok, nem véletlenül zúgott a Hajrá, kohász!, majd a mérkőzés lefújása után, hogy Szép volt fiúk!

Két idegenbeli mérkőzés után a DAB február 2-án, pénteken a MAC Budapestet fogadja (18 óra).

Jegyzőkönyv:

Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák 3–7 (0–3, 2–2, 1–2)

Újpest, Vezette: Halassy, Kókai, Pálkövi, Berkesi.

Újpest: Sila – Kiss D. 1, Huba, Caladi, Benk (1), Kovács (1) – Hegyi 1, Varga (1), Ropret, Sikorcin 1 (1), Frolik (1) – Nagy N., Kiss R., Szalma, Nemes, Turbucz – ­Schmál, Pápa, Pichler-Balássy. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Erdélyi, Mestyán (1), Léránt (1), Becze 3, Azari (1) – Hüffner, Orbán (1), Odnoga (1), Novotny (1), Izacky 1 (2) – Hruby (2), Lencsés, Hári, Nageler (2), Turcotte 1 (2) – Skrypets, Nagy, Silló, Németh. Vezetőedző: Jason Morgan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!