Zene

2014.04.13. 15:32

Jön az Iron Maiden

Budapest – Minden idők egyik legkedveltebb heavy metal zenekara, az Iron Maiden ad koncertet június 3-án a Papp László Budapest sportarénában.

Gyuricza Ferenc

Az 1975-ben alapított, eddigi pályafutása során 15 stúdióalbumot kiadott brit zenekar a Maiden England turnénak második európai szakaszának keretében érkezik Magyarországra. A koncertsorozat 2012 őszén, a tengerentúlon vette kezdetét vette, s jórészt a zenekar 1988-as programjára épül. Azon időszakra, amikor az Iron Maiden valódi világsztárra nőtte ki magát. A Maiden England turnénak az elmúlt évben több állomása is volt a szomszédos országokban így Ausztriában, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban is, de Budapesten utoljára 2010-ben jártak, akkor a Sziget fesztiválon adtak koncertet. A Maiden England turné a csapat rajongói számára többek közt azért is fontos, mert az Iron Maiden nagy valószínűséggel ezen a koncertsorozaton játssza a nyolcvanas évtized második felében született dalainak egy részét. A tavalyi turné emellett rendkívül látványos is volt, az együttestől már korábban megszokott óriási fény-show mellé rengeteg új pirotechnikai elemet is felvonultattak, ezek természetesen a 2014-es helyszíneken, így a Papp László Budapest Sportaréna színpadán is láthatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!