A küldetés nagyon nehéz, ám nem lehetetlen

2018.02.26. 21:18

A szövetségi kapitány, Bíró Attila szerint is a védekezésben kell javulni

Szombaton délután 10–13-ra kapott ki női vízilabdacsapatunk az olasz bajnoki listavezető Orizzonte Catania együttesétől.

Szabó Szabolcs

Mihók Attila nagy taktikus és remek motivátor, minderre a folytatásban is szüksége lesz csapatának Fotó: ZsE

A meccsről részletes tudósítást olvashattak lapunk hétfői számában. A derbi után Mihók Attilával, a dunaújvárosi csapat vezetőedzőjével, valamint Bíró Attila szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

– Tanulságos mérkőzés volt számunkra, több szempontból is. Sajnos bele kellett mennünk egy olyan fizikai játékba, amelyből nem jöhettünk ki jól. A szó legteljesebb értelmében, voltak olyan szituációk, amelyben megvertek minket. A bírók ténykedése is számos kérdést vet fel, de nyilván respektálták, hogy az ellenfélnél már érett, 5-6 évvel idősebb, tapasztaltabb játékosok vannak, akik okosan be is tudják mutatni a játékvezetés felé, hogy szerintük mi is történik a medencében. Két negyeden át működött az a rendszer, amelyet elterveztünk, a második félidőben már az olaszok akarata érvényesült. Sokszor éreztem úgy, hogy mi vízilabdázni akaratunk, az olaszok ellenben verekedni. Mindezt sajnos a játékvezetés engedte. Sőt, a Catania közel dupla annyi emberelőnyt kapott mint mi. Természetesen nem adjuk fel, a védekezésben javulnunk kell, és okosabban kell támadnunk is. A bajnokságra egyelőre nem kell figyelnünk, készülünk a visszavágóra, ott egy jó eredményt szeretnénk elérni.

Mihók Attila nagy taktikus és remek motivátor, minderre a folytatásban is szüksége lesz csapatának Fotó: ZsE

Lapunk hétfőn telefonon elérte Bíró Attila szövetségi kapitányt is, aki értékelésében főként a válogatott-kerettag játékosokra fókuszált:

– Meglátásom szerint a Dunaújváros egy remek hadrendet választott. Mihók Attila jól készítette fel csapatát erre a mérkőzésre, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült kiharcolni egy mininális előnyt, mert a csapat remekül küzdött. A Catania egy topligás csapat, sztárjátékosok sokaságával, de nem verhetetlen. A Dunaújvárosnak a védekezésben kell javulnia, hogy kevesebb kiállítással, de hatékonyabban állítsa meg az olasz csapat támadásait. Szövetségi kapitányként én a válogatott játékosokra összpontosítottam.

A közönség szeretetére továbbra is számíthatnak az újvárosi pólós hölgyek Fotó: ZsE

Szilágyi és Gurisatti is húzóembere volt a csapatnak, ez örömmel tölt el.

Ma este a hollandok ellen csobbannak medencébe legjobbjaink. A válogatott keretben helyet kapott a már említett Szilágyi és Gurisatti mellett Horváth Brigitta, Garda Krisztina és Vályi Vanda is. A világliga meccs ma 20.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!