Másfél év munka kellett

2020.10.07. 14:00

Megjelent a The Blindmirrors új lemeze

A dunaújvárosi gyökereit mindig, minden fórumon hangoztató Faragó „Sztivi” István, miután kivált a Jolly Jackersből, új irányba fordította élete hajóját, és megalapította a vintage punk ’n’ rollt játszó The Blindmirrors zenekart. Rajongóiknak megígérték, hogy még szeptember folyamán megjelenik a bemutatkozó albumuk.

Balla Tibor

Fotó: POLYAK BEATRIX

Részben teljesült már az ígéret, az Enjoy The Ride már minden nagy streaming szolgáltatónál elérhetővé vált, de a fizikai hanghordozókra sem kell sokáig várni, jönnek a cédék. A The Blindmirrors zenekar (Faragó István Sztivi ének, gitár, Barta Pál szólógitár, Varga Norbert dob és Tóth Dominika ének, basszusgitár) időközben szerződést kötött a GrundRecordssal (Bródy, Tolcsvay, P. Mobil, Hobo, Pokolgép, Ismerős Arcok), így az első nagylemezük, amelyen 11 dal kapott helyet, már kiadói gondozásban jelent meg, de Sztivi lokálpatriotizmusának hála, előtte már a nyár végén élő koncerten bemutatták a dunaújvárosi közönségnek.

Az Enjoy The Ride Budapesten a Barba Negra Trackben mutatkozott be nemrégiben
Fotók: Polyák Bea

Sztivi az elmúlt időszakról így nyilatkozott: Úgy gondolom, egy fontos ponthoz érkeztem az életemben. Az elmúlt két év nem volt egyszerű, teljesen újra kellett formálnom mindent. Másfél éve felálltam a padlóról, és azt mondtam: Most jött el az én időm, megírom a saját történetemet! Összehozott az élet három csodálatos emberrel, akiknek a segítségével egy hosszú ideje tartó alkotói válságomat sikerült magam mögött hagynom. Rájöttem, hogyan tudom zenei formába önteni a gondolataimat, feldolgozni régi negatív és pozitív élményeket, reménykedve, hogy a gondolataimmal segíthetek másoknak is. Ennek az eredménye most a The Blindmirrors első nagylemeze.

Domi nemrégiben egy blogon így fogalmazott: Nagyon büszkék vagyunk a lemezre, úgy gondoljuk, hogy tökéletesen át tudjuk vele adni az embereknek, amit szerettünk volna és azt, hogy mégis mi az a The Blindmirrors. A lemezen másfél évig dolgoztunk, ha a teljes folyamatot nézzük. 2019 februárjától 2019 szeptemberéig születtek meg a dalok, az év végére megtörtént a lemezfelvétel, utána pedig csinosítgattuk, újra felvettünk részeket, tökéletesítettük. Közben ugye megjelentettünk róla már 3 dalt, most a teljes anyagot hallhatjátok.

Sztivi így emlékszik: Producerként a lemez felvétele előtt elveszve éreztem magam, ugyanis nem lehet saját dalt külső füllel hallgatni, de a zenésztársaim óriási segítségemre voltak, különösen a megjelenés előtti két hétben, amikor minden nap hajnalban indultam haza a stúdióból. Szakmailag ez volt a legnehezebb munkám, de büszke vagyok rá, viszont már tudom, hogy a következő készítésekor mit kell majd máshogyan csinálni. Domiban egy szuper alkotótársra leltem, bármelyikünk írhatta volna bármelyik dal szövegét. Azt hiszem, ez volt életem legnehezebb munkája, amikor meg kellett felelni a saját szakmai maximalizmusomnak. Óriási segítség volt három zenésztársam, az utolsó időszakban ők voltak a füleim. Úgy gondolom, ez a lemez nélkülük és a maximalizmusuk nélkül nem sikerült volna ilyenre, ezt a lemezt négy ember hívta életre és teremtette meg, ezért úgy gondolom, egyénileg is mindenki életében mérföldkő ez az anyag. Büszkék vagyunk rá, de már tervezzük a következőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!