Egyszeri, megismételhetetlen alkalom

2020.01.20. 17:30

A lágy eleganciától a vagány őrületig már minden belefér

Hogy az ifjú pár egybekelése megismételhetetlen pillanat, azt jelzi, hogy erre az egyszeri (?) alkalomra egész iparág épült rá: a meghívótól a tortán s a nem elhanyagolható alkalmi ruhán át a nászutakig terjed a kínálat, ami bőségesebb, mint gondolnánk: stílusban, műfajban, hangulatban és árban a-tól z-ig széles a választék.

Jakab Klára

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A legkényelmesebb megoldás egy esküvő lebonyolítására, ha a fiatalok rendezvényszervezőre bízzák a nagy nap megkomponálását, s a szó ez esetben nem túlzás, hiszen az első korty pezsgőtől, a gyertyák színén át a szórakoztató muzsikáig a legapróbb részlet is hangsúlyos elemmé lényegül át, különösen kudarc esetén. Például ha megolvad a díszes torta, mindenki arra fog figyelni, s emlékezni.

Hogy ilyen bakik ne fordulhassanak elő, ezért kínálják szolgáltatásaikat az esküvőszervezők, vállalva a ceremónia profi előkészítését és lebonyolítását. A Campus étteremben szombaton tartott esküvőkiállítás és bemutató ebből adott ízelítőt, a szakma profi képviselői által. A háziasszonyi teendőket az Ibolya virág szalont is képviselő Palkovics Katalin látta el Horváth Attilának, a Campus ügyvezetőjének az oldalán.

 

A kínálatban elsőként magával a hellyel ismerkedhettek meg az érdeklődők: az étterem nyitása óta látja vendégül a násznépet, talán nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy a városban nálunk zajlik egy évben a legtöbb lagzi. Bemutatkoztak női és férfidivat-szalonok, virágüzlet, sminkes, fodrász, ékszerész, bármixer és cukrászda, disc jockey, fotós, videós, fény- és hangtechnikus, valamint násznép koordinátor, akit egyszerűbb házaknál csak vőfélynek hívunk. A szertartás megtervezésekor a nemes eleganciától a vagány őrületig szárnyalhat a képzeletünk…

Tehetjük a meghívót gyönggyel díszített üvegcsébe, bérelhetünk esküvői hintót, old timer autót vagy limuzint – örök igazság, hogy ha esküvőről van szó, nem lehet túlzásokba esni, addig álmodozhatunk, amíg tömve a buksza.

Ami a trendeket illeti, van néhány kifejezés, amivel a házasulandóknak meg kell ismerkedniük. Ilyen szó az „oversized”, ami azt jelenti, hogy minden divatos, ami túlméretezett: trendi a hatalmas boldogságkapu, varázslatos lámpások, léggömbfalak, gigantikus fáklyák, hangulatos tűzijáték. Az eco-lagzi is mind jobban tért hódít, vagyis a környezettudatos szemlélet diktálta anyagválasztás, a takarékosság fontosságát hangsúlyozza a dekoráció, a ruhaválasztás, az ételek és minden egyéb. A statement csokor kifejezés pedig azt jelenti, hogy a hangsúlyos élővirág központú menyasszonyi csokrok jönnek divatba. Nem kérdés, a megfelelő virágok kiválasztása kulcsfontosságú minden esküvőn, hiszen ez meghatározza magát a dekorációt, ezáltal az esküvő stílusát, színvonalát, a helyszín hangulatát.

Bár napjainkban majd’ minden házaspár szeretné megreformálni a szertartást: geometrikus tortákkal, folyóparti, természet közeli – akár erdei –, hajó fedélzetén tartott ceremóniával, éjszakai esküvővel, gyertyás világítással. Ami a színeket illeti, a hagyományos fehér mellett a pisztáciazöld szín lesz az idei trendi, ami mellé nyers fehér, ekrü, arany és natúr fa dekorációt tervezhetünk.

Fontos, hogy a túlfűtött jegyesek ne feledjék: a házasságuk nem az esküvő sikerén múlik. Érdemes figyelniük rá, hogy e napon is őrizzék meg önnön valójukat: ne akarják többnek mutatni magukat az esküvőjükön, mint a hétköznapokban. Az bizonyul ám igazi diadalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!