A szerkesztő ajánlja

2017.08.02. 19:42

A DH egypercese - Minden országba

Olvasom, hogy egy amerikai lány annyira imád utazgatni, hogy nemrég úgy döntött, még 30 éves kora előtt bejárja a világ összes országát.

Balla Tibor

Nem előzmény nélkül való a dolog, a norvég Gunnar Garforsti 37 éves korára bejárta már a világ összes országát, szám szerint 196-ot. Ez sem volt egy csekélyke teljesítmény, de Cassandra De Pecolnak sikerült még őt is maga mögé utasítania.

Az amerikai fiatal lány ugyanis mindezt 27 éves korára szerette volna véghezvinni. A connecticuti lány 2015. július 24-től, 2017. február 2-ig utazásai közben 40 országban több mint 16 ezer egyetemi hallgatóhoz fordult a béke nagyköveteként. Csak egy kis időt töltött el minden országban, és az is előfordult, hogy takarékossági okból még a repülőtérről sem ment ki.

A világkörüli utazás mintegy 111 ezer dollárba került, amit a szponzorok finanszíroztak, amelyeket Cassandra szerzett az expedíció alatt. Ezzel két kategóriában is bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mint a legfiatalabb és leggyorsabb nő, akit ebben a témában regisztráltak.

Morfondírozom. Ezt a közel harmincmilliót megspórolhatta volna, ha interneten járja végig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!