Sportvilág

2014.06.18. 20:30

Foci vb 2014 - A hollandoknak elsült a lábuk a spanyolok ellen

Dunaújváros - A brazíliai vb-n már a csoportmérkőzéseken is nyílt támadójátékot láthatunk, ami tetszik a Dunaújvárosi Kohász egykori labdarúgójának, Miskovicz Bálintnak, aki edzőként az elmúlt szezonban megyei bajnoki címet szerzett az Iváncsa együttesével.

Gróf András

- Eddig élvezhető mérkőzéseket produkáltak a csapatok, Talán csak a Franciaország-Honduras, és az Irán-Nigéria párharc lógott ki ebből a sorból. A Brazília-Mexikó párharc annak ellenére látványos találkozó volt, hogy nem láthattunk gólt. Mindkét együttes a nyílt támadófutballt helyezte előtérbe. A házigazdáknál a legnagyobb hiba, hogy hiányzik a csapatukból egy igazi befejező csatár.

- A titkos favoritnak számító belgák is megszenvedtek Algéria ellen...

- Sok jó játékos van a belga keretben. Valóban kiszenvedték az afrikaiak ellen a három pontot, de azt gondolom, az első mérkőzés után még ne tegyük rájuk a keresztet. Túl vannak a bemutatkozó mérkőzésen, ami után megkönnyebbülhettek, és nyugodtabban játszhatnak majd.

- A ma délután Kolumbia Elefántcsontpart találkozót rendeznek...

- Talán ez papíron a világbajnokság leggyengébb csoportja. Tetszett az elefántcsontpartiak gyors játéka az előző körben. Szerintem most is ők az esélyesebbek, ha nyernek, már páholyban érezhetik magukat.

- Az esti meccsen a D-csoport első fordulójának két vesztese, Uruguay és Anglia meccsel egymással...

- Nehéz egy mérkőzés alapján ítéletet mondani az együttesekről. Anglia fiatal csapattal érkezett erre a világbajnokságra. Uruguay pedig titkos esélyesként is emlegették. Az biztos, hogy ez a találkozó egy igazi ki-ki mérkőzés lesz, amely után a vesztes már kezdhet csomagolni.

- Melyik csapat esélyes a végső győzelemre?

- A végelszámolásnál biztos, hogy ott lesznek a dél-amerikai csapatok. Európát pedig a németek, és az olaszok képviselhetik. A hollandoknak elsült a lábuk az igen gyenge napot kifogó spanyolok ellen, de az egyenes kieséses szakaszban már sokkal nehezebb dolguk lesz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!