Sportvilág

2010.09.06. 02:26

Az oroszok ellen

Címkék#vízilabda

Zágráb - Női vízilabda válogatottunk döntetlent játszott a német csapattal az Eb szombati játéknapján, így a csoport 3. helyén végzett. Az elődöntőbe jutásért az orosz csapatot kell legyőzniük.

Gróf András

 

Németország: Jagersberg - Dierolf, Blomenkamp (3), Kruszona (2), Klein, Gelse (2), Zollner (2). Csere: Rohe, Salloum (1), Kern.

 

Magyarország: Gyöngyössy - Kisteleki D. (5), Szücs, Takács O. (1), Drávucz (4), Bujka, Valkai. Csere: Poszkoli, Keszthelyi, Tóth I.

 

Támadó szellemben kezdett a magyar együttes, és a találkozó elején Takács O. góljával a vezetést is megszerezte. Gyorsan jött azonban egyenlítés, ami után sokáig egyik csapat sem talált a kapuba. Egy durva német szabálytalanságot követően center Bujka vérző orral kászálódott ki a medencéből. A közjáték annyira megviselte a mieinket, hogy zsinórban három gólt kapta. A játékrész hajrájában Drávucz büntetőből és emberelőnyből született találataival ismét szoros volt az állás. A második negyed elején Kisteleki D. két találatával ismét a mieink vezettek. Jött az újabb nagy fordulat, és máris két gól lett a németek előnye. A fordulás után Kisteleki D. újabb gólja csökkentette a hátrányt, de az utolsó negyednek ismét kétgólos német előnnyel vágtak neki a csapatok. A befejező nyolc percben Drávucz büntetőből, majd átlövésből szerzett góljai adták vissza a reményt. Sőt Kisteleki révén sikerült utol is érni a németeket. Négy perccel a vége előtt azonban újra az ellenfél szerzett előnyt. Kisteleki azonban a hajrában emberelőnyből szerzett találattal alakította ki a végeredményt.

 

A B csoport másik mérkőzésének végeredménye: Spanyolország - Hollandia 7-8 (2-4, 1-3, 1-0, 3-1. A csoport végeredménye: 1. Hollandia 6 pont, 2. Spanyolország 6 pont, 3. Magyarország 4 pont, 4. Németország 1 pont.

 

Az A csoport utolsó körének eredményei: Horvátország - Görögország 4-29 (2-7, 0-7, 1-7, 1-8), Oroszország - Olaszország 12-12 (1-5, 5-0, 2-1, 4-6) A csoport végeredmény: 1. Görögország 7 pont, 2. Oroszország 5 pont, 3. Olaszország 4 pont, 4. Horvátország 0 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!