Sportvilág

2010.09.03. 02:29

A svédekkel kell megküzdeni a második helyért

PLT-információ - Pénteken este, Stockholmban kezdi az Európa-bajnoki selejtezőket az új szövetségi kapitány, Egervári Sándor csapata. A válogatott klasszisa, a belga RSC Anderlecht védője, Juhász Roland egy ponttal elégedett lenne.

Horog László

A nemzeti együttes mai, stockholmi a selejtezőjével kapcsolatban reménykedő:

- Titkon a győzelemben reménykedem, de ha egy ponttal távozunk, akkor sem lehetünk csalódottak. A svédek a párharc esélyesei, négy olyan csatáruk van, akik a világ szinte bármely válogatottjába beférnének, Elmander, Berg, Toivonen és Ibrahimovic klasszis. Főleg utóbbi, aki kilenc hónapos, önkéntes száműzetés után ellenünk tér vissza, biztos, hogy nagyon motiváltan.

Az új szövetségi kapitány a válogatott átalakítása során több játékost is beépít a csapatba, a védelemben is vannak új társai az Anderlecht középhátvédjének.

- Ez a védelem eddig egyszer játszott együtt, az angolok elleni, augusztusi barátságos találkozón. Kiválóan ki-egészítettük egymást, sajnos Lipták sérülés miatt a második félidőben cserét kért. Én Vanczákkal is szívesen futballoztam belül, ő most a szélre került, remélem, nem lesz gond a hátsó alakzattal.

S hogy mire lehet képes az átalakuló nemzeti csapat a selejtezőkben, arról így vélekedik Juhász: - A csoportból a bombaerős hollandok kiemelkednek, a vb-döntős együttest biztosan nem fogjuk megelőzni. Ám a svédekkel és a finnekkel komoly csatát kell vívnunk a második, pótselejtezős helyért.

Csak Egervári munkájában bízhatunk

Újabb selejtezô sorozat elôtt áll a magyar labdarúgó- válogatott, ráadásul új szövetségi kapitánnyal vágnak neki a megmérettetésnek, akinek erényeit személyesen ismerhetik a dunaújvárosi szurkolók. Amikor az 1999/2000-es szezon elôtt Egervári Sándor irányításával nekivágott a Dunaferr együttese a nyári felkészülésnek kevesen fogadtak volna arra, hogy év végén bajnokcsapatot ünnepelhetnek Újvárosban, pedig aranyérem lett a vége. A sok csalódás után megint reménykedve várjuk az Európabajnoki selejtezôket, de a szomorú valóság az, hogy reálisan nem sok esélyünk van még a második
hely megszerzésére sem. Hosszú évek óta csak idô kérdése volt, – meg az ellenfelek minôsége döntött arról – mikor száll ki nemzeti csapatunk a továbbjutást jelentô érdemi küzdelembôl. Kérdés, ebbôl a szerepkörbôl mikor tud kilépni a válogatott. Azért eszembe jut az 1999/2000-es bajnokság, hátha tíz esztendô után valami ismétlôdik.
Gróf András

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!