Sportvilág

2010.05.17. 02:29

Nagy pofon Szlovákiának

Címkék#jégkorong

Köln/Manh - A németországi jégkorong-világbajnokságon továbbra sincs minden rendben . A középdöntő első körében Dánia 6-0-ra verte Szlovákiát. Kanada Norvégiának egy harmad alatt ütött hét gólt.

Agárdy Csaba

A meccsek az alsóházban is folynak, úgy látszik, az USA megemberelte magát, mivel Kazasztánt 12-0-al intézte el.

Fontos információ, hogy nem játszhat a jégkorong-világbajnokságon csapata hátralévő mérkőzésein a norvégok csapatkapitánya, Tommy Jakobsen, miután vállal nekiment egy vonalbírónak pénteken a Kanada elleni találkozón. A nemzetközi szövetség fegyelmi bizottsága szombaton, a meccs felvételeinek megtekintése után döntött a teljes tornára szóló büntetés mellett. Jakobsen a második harmadban történt esetnél előbb a játékvezetőnél reklamált egy szerinte elmaradt kanadai kiállítást, majd miközben a norvég padhoz korcsolyázott vállal nekiment a vonalbírónak.

Lényeges: Svájc 3-2-re verte a cseheket. Nem közölt eredmények, a kiesés elkerüléséért, 2. forduló: Egyesült Államok - Franciaország 4-0 (0-0, 2-0, 2-0), Olaszország-Kazahsztán 2-1 (0-0, 0-0, 2-1). Az állás: 1. USA 6 pont, 2. Olaszország 3, 3. Franciaország 3, 4. Kazahsztán 0 A harmadik és a negyedik helyezett kiesik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!