Sportvilág

2010.05.03. 02:29

Ladányi - őszintén

Címkék#jégkorong

DHv- A Ljubljanában közelmúltban véget ért divízió I-es jégkorong-világbajnokság legeredményesebb magyar játékosa - két gól négy gólpassz - Ladányi Balázs volt.

Dunaújvárosi Hírlap

A szurkolók két csoportra oszthatók: vagy a játékvezető ítéleteiben látják a legnagyobb problémát, vagy egyéni hibák miatt egyes játékosokat említenek a vereség forrásaként. Szerintem az az igaz, ami az igaz: azért vesztettünk, mert lassúbbak voltunk a szlovénoknál. Mondjuk ki: nagyon gyenge mérkőzést játszottunk péntek este.

Az egész vb alatt elégedetlen voltam a teljesítményünkkel, azt gondolom, az öt meccs közül egyik játékunkkal sem vertük volna a péntekit nyújtó Szlovéniát.

A lengyelek ellen jól ment a csapatnak, de ott nagyon fáradt, mélyponton lévő ellenfelünk volt, amely gyermeteg hibákat követett el, ebből szereztük az első két gólunkat. Az első rossz keresztpassz volt, a második olyan védekezési hiba, amit nem is akartam elhinni. Emberhátrányban a két első ember egyszerre ment rá a kék vonalas védőre, ilyet évek óta nem láttam. Ellenük többek között ezért lett 6-0, nem azért, mert olyan nagyon jól játszottunk volna.

Mindenki úgy játszik, ahogy az ellenfél hagyja. Mi ugyanúgy játszottunk a lengyelekkel, ahogy a szlovénok velünk. Hagytuk őket. A döntő mérkőzésen számomra a harmadik percben kiderült, az ellenfél jobb nálunk. A szlovénok valamivel előrébb vannak, mint mi, a valós különbség szerintem minimális, de ezúttal nagy volt a differencia. De ugyanúgy, ahogy mi sem vagyunk hattal jobbak a lengyeleknél, ők sem ennyivel jobbak nálunk. Ha kritikus vagyok, tíz meccsből ötöt ők nyernek, hármat mi, a két döntetlen eldől valamerre.

A fehérvári fiatalokat látom egész évben, róluk külön most nem is tennék említést. De a Mol Ligás fiatalok közül eddig még nem tudhattam, Szirányi Bence, Hegyi Ádám és Magosi Bálint mire képes. Megmondom, ahogy van, maximálisan meg vagyok elégedve azzal, amit láttam. Szirányi szinte hiba nélkül játszott, Hegyinél volt egy-két megingás, de csak azért, mert néhány évvel idősebb, rutinosabb, kicsivel többet akart meghúzni, de majd ráérez, hogy nem kell. Magosi nagy lendülettel közlekedik a pályán, sokat melózik, remekül ütközik, harcol, a palánk mellett sokat küzd, majd továbbmegy. Hármójukra egy deka panaszom nem lehet. Ez is mutatja, hogy a Mol Ligából érkezve is lehet kiemelkedőt nyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!