Sportvilág

2009.11.02. 03:29

Átlövők kerestetnek

Veszprém - Egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel a második helyen végzett a hétvégén a magyar férfikézilabda-válogatott. A Pannon Kupa zárómeccsén a románokat győzték le a mieink.

Gallai Péter

Szombaton a torna zárómérkőzésén Románia következett, azt már a kezdő sípszó előtt tudni lehetett, hogy az afrikaiakat is legyőző szerbek lettek az elsők. A találkozó részeként Marian Cozma édesapja egy félig magyar, félig román színekből álló válogatott mezt kapott, valamint fiának díjat is adtak, amelyet mint az előző bajnokság All Star csapatának beállója kapott.

Magyarország - Románia 31-28 (21-15)

Magyarország: Puljezevics - Iváncsik T. 7, Gál 4, Schuch, Ilyés, Eklemovics 4, Iváncsik G. 3. Csere: Fazekas (kapus), Törő 6, Katzirz 3, Császár 2/2, Gulyás, Krivokapics 1, Putics, Harsányi, Zubai Sz. 1.

Az összecsapáson végig a magyarok irányították a játékot, igaz, a végjátékban már nem koncentrált annyira a csapat, így a románok kozmetikázhattak az eredményen.

A szövetségi kapitány ezen a meccsen sem a villogó átlövőket emelhette ki, hanem a szélsőket - a két Iváncsik és Törő összesen tizenhat gólt szerzett. Utóbbi csak a második félidőben lépett pályára, de fantasztikus lerohanások után hat gólt jegyzett húsz perc alatt. A Dunaferr SE kapusa, Mikler Roland ezen a találkozón nem volt nevezve.

S ha már lövők: sokan a dunaújvárosi Nagy Kornél személyében látják az egyik megoldást a problémára. Kornél sérülés miatt hagyta ki a tornát.

A Pannon Kupa végeredménye: 1. Szerbia 6 pont, 2. Magyarország 3, 3. Tunézia 2, 4. Románia 1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!