Sportvilág

2006.08.14. 02:29

Zsivoczky Attila ezüstérmes lett

Göteborg (acs) - A svédországi atlétikai Európa-bajnokságon pénteken lapzártánk után a tízpróbázó Zsivoczky Attila érte el a legnagyobb sikert, ezüstérmet szerzett. Emellet néhány helyezés jutott a mieinknek.

Mórocz Zsolt

Zsivoczky Attila a tízpróba első napja után nem hitte volna, hogy érmet nyerhet a göteborgi atlétikai Európa-bajnokságon, mégis fantasztikus hajrával a tavalyi vb-bronz mellé Eb-ezüstöt szerzett. Ez a két érem azonban szerinte csak lépcsőfok egy távolabbi nagy cél, az olimpia felé. - A csütörtöki öt szám után azt gondoltam, legfeljebb az első nyolcban leszek - mondta a Debreceni SC versenyzője. - Katasztrofálisan rosszul kezdtem, legalább 120-150 ponttal kevesebbet csináltam, mint elterveztem. Nagyon lassú voltam 100-on és 400-on is, magasugrásban is legalább 2,12 métert szerettem volna elérni. Talán nagyon rápihentem az Eb-re. A második napra úgy jöttem ki, hogy megpróbálok mindent olyan jól végigvinni, ahogy tudok, s lesz, ami lesz. Aztán mikor apró jelekből láttam, hogy lehet remény az éremre, akkor kezdtem felszívni magam. A fordulópont a rúdugrás volt, ahol észrevettem, hogy a többiek nem olyan jók, mint vártam, én pedig beállítottam az egyéni csúcsomat. A gerelyhajításban nem is tudom, hogy dobtam ekkorát, egy méterrel megjavítottam a legjobb eredményemet - mondta a sportoló.És akkor nézzük a többieket! Gyengén szerepeltek a magyarok a férfi diszkoszvetés döntőjében Varga Roland tizenegyedik, Máté Gábor tizenkettedik lett. Vaszi Tünde távolugrásban a kilencedik helyen végzett. A dobogóra is esélyesnek tartott diszkoszvető, Pars Kriszián hatodik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!