Sport

2017.05.11. 15:35

Válasszanak sportot, zenét

Dunaújváros - Pénteken 9 órától rendezik meg a nagy sport- és hangszerválasztót, a mozgás és a zene iránt érdeklődőket izgalmas és változatos programokkal várják a Fabó Éva Sportuszodában, illetve a Vasvári iskola udvarában.

Gallai Péter

Az elmúlt években az ország számos városa - köztük Dunaújváros is - csatlakozott e kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a lakosság figyelmét a rendszeres sport és mozgás jótékony hatásaira. Az ingyenes rendezvényen a látogatók az adott városban és a környező településeken elérhető sportágakat ismerhetik meg.

Tavaly is nagy sikerrel rendezték meg az eseményt
Fotó: Ady Géza

Dunaújváros 2010-ben adott először otthont az eseménynek, közel ezer látogatóval, a létszám azóta folyamatosan emelkedik. Idén a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola csatlakozott a kezdeményezéshez, és felkarolta az esemény zene- és táncművészeti területeit.

A nap során - amelynek fővédnöke Cserna Gábor polgármester - 9 órától a bejelentkezett iskolás és óvodás csoportokat várják, 14 órától pedig mindenki számára nyitottak a kapuk. Sport aktivitások: röplabda, birkózás, kajak-kenu, úszás, jégkorong, kézilabda, brazil jiu jitsu, aikido, hastánc, szurkolólányok, kung-fu, zumba, asztalitenisz, kosárlabda, futball, gyermek kung-fu, hip-hop tánc, akrobatikus rock&roll, pom pom, fashion dance, modern tánc, karate, amerikai foci. Hangszer: zongora, vonós, fúvós, ütős, billentyűs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!