Sport

2017.03.31. 17:35

Cél, hogy jó iramú, magas színvonalú meccseket tudjanak játszani az Eb-selejtezők előtt

Dunaújváros - Rangos ellenféllel, a japánokkal küzdött meg a magyar férfi futsal válogatott szerdán este. A mérkőzés alaphangulatát döntően befolyásolta a második percben Klacsák Bence által lőtt gól. A mérkőzésről és a felkészülésük e szakaszáról mesélt nekünk a dunaújvárosi klub játékosa.

Balogh Tamás

- Gratulálunk a válogatott helytállásához és külön a gólhoz! Milyen hangulatban van tőlük?

- Köszönjük és köszönöm az elismeréseket, jókedvünkben vagyunk a szerdai meccs miatt.

- Jó híre volt az ellenfélnek, hozzánk képest kiváló a világranglista-helyezése is. Milyenek voltak a pályán?

- Jól játszottak, gyorsak és agresszívek voltak, ezért nehéz volt felvenni velük a versenyt. Úgy érzem, hogy mégis sikerült, és ezért jó meccs lett belőle. Sokan alacsony átlagmagasságú csapatra számítottak a személyükben, de bizony volt közöttük néhány igazán jókötésű legény is.

- Spanyol kapitányuk van, latin volt a stílusuk is?

- Mondhatni igen, hiszen gyors, rövidpasszos, futós játékot játszottak. A pont és oldalberúgásokból és szögletekből sokféle figurát csináltak, de ezeket le tudtuk védekezni.

Klacsák Bence szerezte a magyar válogatott gólját Fotó: B. T.

- Sitó Rivera mester valamelyik következő ellenfélhez hasonlította őket, vagy elég volt a harcos stílusuk is a céljaink eléréséhez?

- Mindenképen az volt a célunk, hogy jó iramú, magas színvonalú meccset tudjuk játszani az Eb-selejtezők előtt. Ehhez a célhoz a japánok kiváló ellenfélnek bizonyultak. Valószínűleg pénteken este is azok lesznek, így jó lehetőséget biztosítottak a felkészülésünkhöz.

- Mesélje el a gólját!

- Rábl János megcsinálta az egy az egyet a szélén, elrúgta a hosszú felé, én időben odaértem, és a kapuba helyeztem a labdát. A gól a második percben esett, ami nagyon jól jött a számunkra, hiszen megnyugtatott bennünket a további küzdelemre, egyúttal arra kényszerített, hogy még nagyobb intenzitással küzdjünk a folytatásban.

- Egyenrangú ellenfelekké váltak?

- Így van, és ebben semmi túlzás sincs, hiszen minden játékelemben fel tudtuk velük venni a versenyt. Természetesen voltak olyan periódusok, amikor ők játszották a meccset, de olyanok is, amikor mi irányítottuk a játékot.

- Az egyenlítésük az utolsó pillanatokban történt. Belefáradtak az öt a négy elleni küzdelembe?

- A gólt sajnos nem ebből a felállásból kaptuk, hanem lekontráztak bennünket. Tanulságként azt kell mondjam, a lefújásig kell koncentrálni. A végén egy kicsit kihagytunk, amit ők kihasználtak.

- Ezzel együtt elégedett az eredménnyel?

- Igen, de egy kicsit csalódott is vagyok, mert úgy érzem, megnyerhettük volna a mérkőzést. Szerencsére a dunaújvárosi klubtársaim is sok játéklehetőséget kaptak. Jó volt a japánok ellen küzdeni. Egy élvezetes és fárasztó meccs volt, de erre van szükség, hogy a selejtezőkön meg tudjuk állni a helyünket.

A válogatott tegnap esti összecsapása lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!