Sport

2016.08.16. 14:45

Itthon tartották a lányok a kupát - A Dunaújvárosi Kohász NB I/B-s csapatoknak rendezett felkészülési tornát

Dunaújváros - Pénteken és szombaton zajlott az V. Kohász Kupa a felnőtt női kézilabdázóknak, vasárnap pedig újabb torna kezdődött a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Jankó Árpád

Az NB I/B-s felkészülési tornában négy csapat vett részt. A házigazda Dunaújvárosi Kohászon kívül a Szekszárdi FGKC, a Haladás VSE (Szombathely), a Rinyamenti KC (Nagyatád) csapatai versenyeztek. Ez nem az első ilyen jellegű torna volt, már tavaly is megrendezték. Akkor ezen Vártok Ákos edző kozármislenyi együttese is szerepelt. Jelenleg már a dunaújvárosi utánpótlásban, az ifjúsági csapat mellett dolgozik a szakvezető. (Ezen a héten ő vezeti a junior csapat edzéseit is, mivel György László a felnőtt gárdával Metzingenben tartózkodik.)

Az első mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász 27-16-ra győzte le a Haladás csapatát. A második találkozón a Szekszárd nyert a Rinyamenti KC együttese ellen 23-21-re. A harmadik helyért a Haladás mérkőzött meg a Szekszárddal, és a tolnaiak győztek 38-21-re. A döntőt a Dunaújvárosi Kohász játszotta a Rinyamenti (Nagyatád) gárdájával. A házigazda Kohász 30-27 arányban győzött.

Berta Bianka csapatkapitány a tornagyőztesnek járó kupával, mellette Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője Fotó: Ady Géza

A torna érdekessége volt, hogy a gólkirálynő a Szekszárd színeiben Nick Viktória lett 14 góllal. Viktória kettős igazolással a Szekszárdban játszik ettől a bajnokságtól kezdve Gindeli Pannával együtt. Ez azt jelenti, hogy Dunaújvárosban edzenek, és hét végén a Szekszárd csapatával játsszák a bajnoki találkozókat. A legjobb kapus címet Csiszár Ramóna a DKKA játékosa kapta. A legjobb játékos pedig a szombathelyi Haladás kézilabdázója Hegedűs Dorottya lett.

Örömteli tapasztalat, hogy ezen a tornán is dicsérni lehetett a Kohász játékának sebességét, ám van még mit tenni a technikai hibák megszűntetéséért. A nyitott védekezés is jól működött. Egyszóval: ez a felkészülési torna is kiválóan szolgálta a csapat fejlődését és készülését.

És még nincs vége. A Dunaújvárosi Kohász még az ifjúsági korosztálynak is rendez egy felkészülési tornát. Augusztus 19-én az Alba Fehérvár KC, a Siófok KC, az MTK Budapest és a Dunaújvárosi Kohász ifjúsági csapata versenyez a kupáért. Reggel kilenckor a dunaújvárosiak kezdenek a Siófok ellen. Az eredményhirdetés 15 órakor lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!